Magnus benchmarkt kwaliteit en kosten van SAP beheer

28 maart 2013 Consultancy.nl

Magnus gaat ook dit jaar onderzoek doen naar de kwaliteit en kosten van het SAP beheer. De ‘SAP Beheer Benchmark 2013’, ontwikkeld door het adviesbureau in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), gaat in april van start. Met de resultaten kunnen bedrijven diverse prestatiecriteria van hun SAP beheer vergelijken met die van concurrenten en ‘best practice’ organisaties.
 
SAP beheer steeds complexer
In de afgelopen jaren is het SAP-landschap uitgebreid met componenten als bijvoorbeeld CRM, BW/BO, SRM, NetWeaver Portal , Syclo en Sybase Unwired Platform. Ook de techniek is verder ontwikkeld: momenteel staat de huidige SAP-gebruiker voor vraagstukken inzake HANA, cloud computing en SAAS. Als gevolg van deze ontwikkelingen is de complexiteit van het beheer sterk toegenomen. Zo vergt beheer meer technische know-how en is het aantal beheervarianten fors toegenomen: van eigen beheer met ad hoc ondersteuning tot hosting in een datacenter met extern beheer.
 
De ‘SAP Beheer Benchmark 2013’ onderzoekt de mate van invoer en gebruik van ITIL, de hoeveelheid incidenten en calamiteiten en de afhandeling daarvan, de prestaties, beschikbaarheid en kosten.

Magnus - Kwaliteit en kosten van SAP beheer
 
2012 SAP Beheer benchmark
Het onderzoek van dit jaar bouwt voort op twee vergelijkbare onderzoeken (pilot en benchmark) die vorig jaar werden uitgevoerd. Uit die onderzoeken kwamen drie opvallende conclusies naar voren:

  • Er bestaat geen causaal verband tussen het al dan niet extern hosten van SAP-systemen en de performance en beschikbaarheid
  • De in de service level agreements afgesproken niveaus voor prestaties en beschikbaarheid hebben geen invloed te hebben op de uiteindelijke resultaten
  • Kostenvergelijkingen zijn - met de juiste KPI’s - mogelijk voor organisaties met verschillende karakteristieken: van onderwijsinstelling tot mediabedrijf en van afvalverwerker tot vervoerder.

Deelnemen
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Jos Verheul via 035-6996060 of email.
 
Over de onderzoekers
Met ruim 20 jaar ervaring is Magnus een expert op het gebied van het beheer van SAP systemen. De HvA volgt de ontwikkelingen rondom SAP op de voet en verzorgt al jaren SAP-opleidingen.

Nieuws

Meer nieuws over