BlinkLane Consulting en IIR starten opleiding IT Managers

17 oktober 2012 Consultancy.nl

IT-adviesbureau BlinkLane Consulting start dit najaar in samenwerking met IIR ICT Academy met het aanbieden van een verkorte opleiding tot Informatiemanager. Tijdens deze opleiding krijgen deelnemers in 5 dagen tijd de belangrijkste aspecten van het vak van informatiemanager bijgebracht. Het doel van de opleiding is om zowel beginnende als meer ervaren Informatiemanagers te voorzien van de laatste inzichten en ontwikkelingen in informatiemanagement. 

De eerste opleiding start op 21, 22 ,28 en 29 november en 6 december in Amsterdam. 

Hans Breukhoven, partner bij het ICT adviesbureau en tevens docent aan deze opleiding: “Het is een complete basisopleiding dus geen introductiecursus. Deelnemers worden echt opgeleid tot informatiemanager. Tijdens de opleiding doen ze direct ervaring op met het uitvoeren van een praktijkopdracht. Daarnaast is het maken van een eigen verbeterplan een onderdeel van de opleiding. Op de laatste dag moeten de deelnemers deze opdracht verdedigen tegenover een panel met ervaren informatiemanagers. Een soort Holland’s Got Talent voor informatiemanagers waarbij ongezouten feedback gegeven zal worden”. 

Belangrijkste IT onderwerpen
De opleiding gaat in vijf dagen in op de belangrijkste onderwerpen waar een Informatiemanager tegen aanloopt. Hierbij wordt vanuit de praktijk getraind. De theorie is een hulpmiddel om de praktische problemen en uitdagingen beter te kunnen begrijpen, en niet andersom. Aan de hand van cases, opdrachten en discussies wordt maximale interactie gestimuleerd. 

Vier rollen van de informatiemanager
Tijdens de opleiding staan de vier rollen van een Informatiemanager centraal:

  • De informatiemanager als strateeg
  • De informatiemanager als planner en bewaker
  • De informatiemanager als architect
  • De informatiemanager als organisatiebouwer 

Deze vier rollen bestrijken het totale vakgebied van de moderne informatiemanager. Het merendeel van de huidige trends, ontwikkelingen en relevante modellen in de wereld van Informatiemanagement is te relateren aan één of meerdere van deze vier rollen. De opleiding is gebouwd rondom het principe dat een succesvolle informatiemanager in alle vier de terreinen zowel kennis als competenties nodig heeft om succesvol te zijn. 

Docenten
Docenten van de opleiding zijn de BlinkLane Consulting adviseurs Hans Breukhoven (partner) en Michaël Maurer (consultant). Beiden hebben veel ervaring als Informatiemanager, ICT-manager, trainer en adviseur. 

Nieuws