Ecorys helpt Indiase deelstaat met verbeteren zorgsystemen

02 oktober 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Wereldbank heeft Ecorys ingehuurd om te ondersteunen met het verbeteren van de zorgsystemen van de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Het Nederlandse adviesbureau wordt verantwoordelijk voor het project management en het verlenen van technische assistentie. Daarnaast geeft Ecorys leiding aan een consortium van vier Indiase bedrijven. 

Uttar Pradesh is met meer dan 200 miljoen mensen inwoners de grootste staat van India. 

Man behind the counter of a drugstore in India - Ecorys

Het project zal drie jaar duren en is bedoeld om het Department of Medical Health & Family Welfare te ondersteunen bij het verbeteren van de gezondheidszorg in de staat Uttar Pradesh. Hierbij ligt de nadruk op het verbeteren van de efficiency, planning en budgettering, de kwaliteit van ziekenhuiszorg en milieuzorg. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het verbeteren van de maatschappelijke betrokkenheid van de zorgsector en het optimaliseren van de samenwerking met de private zorginstellingen. 

Ecorys zal haar diensten verlenen vanuit haar kantoor in New Delhi, dat eerder dit jaar werd geopend. 

Consortium
De consortium partners van Ecorys zijn Public Health Foundation of India (PHFI), ICRA Management Consulting Services (IMaCS), TRIOS Development Support en Zon Healthcare Consulting.