Ecorys draagt bij aan onderwijs top: ISTP2013

13 maart 2013 Consultancy.nl

Vandaag gaat de ‘International Summit on the Teaching Profession’ (ISTP2013) van start, een event waar meer dan 350 wetenschappers, beleidsmakers en docenten van de 20 meest toonaangevende onderwijslanden ter wereld bijeenkomen om te praten over de kwaliteit en de toekomst van het onderwijs. Adviesbureau Ecorys levert een bijdrage aan de verschillende discussies tijdens het event.
 
Amsterdam
De International Summit on the Teaching Profession vindt op 13 en 14 maart 2013 in de Beurs van Berlage en het Scheepvaartmuseum, Amsterdam. Het event wordt, na twee eerdere edities in de Verenigde Staten, voor het eerst in Europa georganiseerd. Onder de aanwezigen zijn onder meer zo’n 80 leraren uit binnen- en buitenland en diverse ministers, waaronder die van de Verenigde Staten, Duitsland, Singapore, Finland en Nederland (Jet Bussemaker).
 
Teachersummit 2013
 
Het event is een initiatief van de Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) in samenwerking met het ministerie van OCW en de Nederlandse vakbonden.
 
Ecorys bijdrage
Tijdens de Teacher Summit zullen diverse Ecorys onderzoeken aan de basis liggen van discusies en workshops. Zo heeft het economisch consultancybureau in de afgelopen jaren als raamcontractpartij van OCW veel onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leraren. Ook is het adviesbureau uit Rotterdam betrokken bij de Nederlandse variant van Talis2013, een internationaal onderzoek naar de leer- en werkomgeving van docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs. Daarin worden het lerarenbeleid en de onderwijspraktijk van ruim 30 landen over de gehele wereld met elkaar vergeleken met als doel dat landen via ‘best practices’ van elkaar kunnen leren.

Nieuws

Meer nieuws over