p2 helpt FrieslandCampina met projectmanagement

13 maart 2013 Consultancy.nl

FrieslandCampina heeft p2 gevraagd om bij te dragen aan het project ‘De Derde Melkstroom’. Doelstelling van het project is om de fabriek in Rotterdam in te richten voor de gescheiden ontvangst, ontroming en afleveren van reguliere melk. Project- en verandermanager Mirjam Wagenaar is vanuit de projectmanagement specialist uit Rossum betrokken bij het project.
 
Weidemelk
FrieslandCampina heeft onlangs de productie in de fabriek in Maasdam volledig overgezet op weidemelk. De verandering is onderdeel van FrieslandCampina’s duurzaamheidsagenda. In 2011 kondigde de zuivelonderneming aan dat het meer focus ging geven aan het duurzamere weidemelk. Ook aangesloten boeren worden sindsdien beter beloond voor het produceren van weidemelk – melkveehouders die hun melkvee ten minste 120 dagen en minimaal zes uur per dag in de wei laten grazen krijgen een hogere vergoeding.

p2 Projectmanagment - FrieslandCampina
 
Door de nieuwe focus op weidemelk in de plant wil FrieslandCampina de logistieke kosten gerelateerd aan reguliere melk minimaliseren. Het projectteam, waaronder p2 adviseur Mirjam Wagenaar, gaat de komende maanden op zoek naar besparings- en efficiencymogelijkheden binnen de logistieke keten.
 
Het is niet de eerste keer dat FrieslandCampina p2 inhuurt voor projectmanagement ondersteuning. Vorig jaar won het adviesbureau twee opdrachten binnen de multinational: de inrichting van een iPMO bij Domo (onderdeel van de Ingredients divisie) en ondersteuning bij de verdere professionalisering van de PMO binnen de Cheese divisie.
 
Over FrieslandCampina
FrieslandCampina is in 2009 ontstaan door de fusie tussen de zuivelcoöperaties Friesland Foods (destijds 14.600 medewers) en Campina (destijds 7.000 personeelsleden). Door de fusie werd FrieslandCampina het derde grootste zuivelconcern ter wereld geworden, na Nestlé en Danone.

Nieuws