p2 wint iPMO en PPM opdrachten bij Friesland Campina

22 augustus 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

p2 heeft twee nieuwe opdrachten gewonnen bij Friesland Campina. Het betreft de inrichting van een iPMO bij FrieslandCampina Domo (onderdeel van de Ingredients divisie) en ondersteuning bij de verdere professionalisering van de PMO van projecten binnen de Cheese divisie van de multinational. p2 adviseur Bart Bankers is betrokken bij beide projecten.
 
Inrichting iPMO
Het Management Team van FrieslandCampina Domo heeft de ambitie uitgesproken om meer sturing te geven aan haar projectenportfolio, zowel lopende als toekomstige projecten/programma’s. Het MT heeft daarom besloten om een centraal orgaan op te richten om het MT van deze informatie te voorzien. p2 is betrokken bij de eerste stap - het ontwikkelen van de opzet en ‘high-level governance’ van de iPMO.
 
Verdere professionalisering van PPM
De programmamangers van twee bestaande projecten, BCPIT en BCIT, hebben besloten om een Project en Portfolio Management (PPM) ontwikkeltraject te starten om een volgende stap in hun professionalisering te maken. BCPIT staat voor Basic Cheese Product Innovation en BCIT voor Basic Cheese (Process) Innovation Team. De programma’s richten zich op het verbeteren van het innovatieproces binnen de Cheese divisie. Stakeholders van de disciplines marketing, sales, Research & Development, Oerations en Quality Assurance zijn betrokken bij de projecten.
 
Friesland Campina en p2
De zuivelproducent heeft in de afgelopen jaren p2 vaker ingehuurd voor opdrachten op het gebied van project- en portfoliomanagement. Zo ondersteunde p2 vorig jaar bij de implementatie van een nieuwe tool voor project- en portfoliomanagement binnen de onderzoeksdivisie van FrieslandCampina (Corporate Research). De nieuwe tool – de Principal Toolbox – is op 1 januari 2012 gelanceerd.