Consultancy.nl en Berenschot lanceren Salarisonderzoek

07 maart 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Consultancy.nl en Berenschot lanceren het Consultancy Salarisonderzoek 2013.

Arbeidsvoorwaarden zijn binnen de consultingmarkt niet altijd even transparant. Zo worden bijv. primaire arbeidsvoorwaarden zelden vermeld in wervingsadvertenties en treden adviesbureaus ook zelden naar buiten met details. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat strategy consultants aanzienlijk meer verdienen, maar hoeveel? Betalen de Big Four inderdaad zo goed als ze zelf beweren? En bovendien, hoe verhouden jouw arbeidsvoorwaarden zich in vergelijking met die van jouw directe concullega’s bij de concurrerende adviesbureaus?

Voor het eerst gaan Consultancy.nl en organisatieadviesbureau Berenschot inzicht geven in deze vraagstukken. Volgende week lanceren zij het ‘Consultancy Salarisonderzoek’, een onderzoek naar de arbeidsvoorwaarden in de top van de adviesbranche.

Het onderzoek richt zich op drie gebieden:
- primaire arbeidsvoorwaarden (bijv. bruto salaris, 13e maand, variabele beloning, etc.)
- secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. vakantiedagen, overuren, auto van de zaak, OV regeling, etc.)
- trends en ontwikkelingen (bijv. arbeidsmarkt, arbeidsmobiliteit en verschillen per vakgebied/branche)

Respondenten
Bij het ‘Consultancy Salarisonderzoek 2013’ zijn de respondenten de werknemers van adviesbureaus. Alle adviseurs in dienst bij / verbonden aan een adviesbureau in Nederland kunnen deelnemen.

Onderzoek en resultaten
Het onderzoek, in de vorm van een online vragenlijst, wordt volgende week gelanceerd en kost respondenten hooguit 10 minuten. De resultaten van het onderzoek worden in de zomer van dit jaar bekendgemaakt. Deelnemers ontvangen na afronding van het onderzoek een rapportage en maken kans op het winnen van een i-Pad 4.

Over de initiatiefnemers
Consultancy.nl is het platform voor en over de Nederlandse adviesbranche. Berenschot voert al meer dan een decennium onderzoek naar arbeidsvoorwaarden in diverse branches en sectoren, waaronder ICT (i.s.m. Automatiseringsgids), bouw (i.s.m. Cobouw), vastgoed (i.s.m. Vastgoedmarkt) en marketing (i.s.m. MarketingTribune).