Capgemini Consulting: Transportprijzen 1.8% gedaald

04 maart 2013 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De transportprijzen zijn in het laatste kwartaal van 2012 met 1,8% gedaald. Hiermee komt een einde aan twee opeenvolgende kwartalen waarin de prijzen waren gestegen. De daling is een resultaat van verhoogde capaciteit in de transportmarkt en lagere brandstofprijzen. Dit blijkt uit de meeste recente Transport Market Monitor (TMM) van Capgemini Consulting en Transporeon.
 
Transportprijzen
De prijsindex daalde in Q4 2012 met 1,8 % (index 98,2) in vergelijking met de prijsindex van het derde kwartaal (index 100,0). Vergeleken met het indexpeil in dezelfde periode van 2011 - (index 100,6) lag de prijsindex in het vierde kwartaal van 2012 2,4 % lager.
 
Capgemini Consulting - Transportprijzen 2012
 
Dennis Wereldsma, Managing consultant Logistics bij het adviesbureau: “Wegens de schommelende olieprijzen en de almaar extremere weersomstandigheden dienen bedrijfsleiders de betrouwbaarheid en flexibiliteit van hun toeleveringsketens te verbeteren. De situatie in Japan en in andere door rampen getroffen gebieden heeft opnieuw aangetoond welke risico’s verbonden zijn aan lange en complexe toeleveringsketens. De huidige technologieën vergroten weliswaar de zichtbaarheid, maar om de ketens daadwerkelijk flexibeler te maken, is het van cruciaal belang dat verladers en vervoerders samenwerken”.