Berenschot voorzitter Theo Camps in VPRO uitzending

04 maart 2013 Consultancy.nl

Theo Camps, bestuursvoorzitter van Berenschot, was vorige week te zien in de VPRO uitzending ‘De slag om Nederland'. Hij gaf zijn voorspelling over de toekomst van het Nederlandse zorgstelsel.
 
In het programma stelde de Berenschot topman dat het onvermijdelijk is om ongelijkheid in het zorgstelsel toe te laten. “We zijn in Nederland te verwend geraakt vanuit de verzorgingsstaat gedachte. De zorg moet de komende jaren efficiënter omdat we het als samenleving niet meer kunnen betalen” zegt Camps. Een van de oplossingen ligt volgens Camps in het individualiseren van de zorgvraag. “Besluitvorming moet individueler worden gemaakt”. Met als gevolg dat welvarende mensen waarschijnlijk (geleidelijk) meer zullen moeten bijdragen aan zorgkosten.
 
Theo Camps in VPRO Uitzending
 
Medio februari stond ook adviesbureau Finext centraal in een uitzending van VPRO. In het programma ‘Tegenlicht’ werd het bijzondere organisatiemodel van Finext uitgelicht.
 
Over de uitzending ‘De slag om Nederland'
Verzorgingsstaat Nederland wordt grijzer. En armer. En dat betekent dat er we op onze oude dag niet meer allemaal de huishoudelijke verzorging kunnen krijgen waarop we gehoopt hadden.
 
Om kosten te besparen degraderen sommige zorginstanties en gemeentes hun thuiszorgmedewerkers tot schoonmakers. Huishoudelijke verzorgers verliezen massaal hun baan en cliënten raken hun vaste hulp kwijt. De thuiszorgmedewerkers voelen zich het afvalputje van de samenleving.
 
Bekijk de volledige uitzending via deze link.

Nieuws

Meer nieuws over