Ministerie van Justitie & Veiligheid kiest zeven partners voor tijdelijke IT-inhuur

14 november 2024 Consultancy.nl

Het Ministerie van Justitie & Veiligheid heeft zeven partijen geselecteerd als partner voor de tijdelijke inhuur van ICT-professionals. Het contract heeft een waarde van maximaal 588 miljoen verspreid over vier jaar.

De nieuwe raamovereenkomsten omvatten het leveren van IT-consultants en IT-specialisten aan het ministerie van Justitie & Veiligheid (J&V).

Ook diverse organisatieonderdelen maken deel uit van de raamovereenkomst: het Nationaal Cyber Security Centrum, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum, de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding, de Justitiële Informatiedienst, de Raad voor de Kinderbescherming, het Openbaar Ministerie, de Hoge Raad der Nederlanden, Stichting Reclassering Nederland, Stichting Slachtofferhulp Nederland, de Raad voor de Rechtspraak, Schadefonds Geweldsmisdrijven en het zelfstanding bestuursorgaan de Kansspelautoriteit.

Na een openbare aanbesteding zijn Cegeka, Circle8, HeadFirst, Sogeti, SevenStars, een consortium bestaande uit LINKIT, Bartosz en DiVetro, en een consortium bestaande uit CIMSolutions, Brunel en SLTN gekozen als winnaar.

Door samen te werken met een kleine groep voorkeursleveranciers streeft het ministerie naar duurzame relaties met belangrijke externe partners, waarbij de kwaliteit van de inhuur nauw kan worden gewaarborgd. Ook heeft het ministerie hiermee naar eigen zeggen meer grip op de uitgaven aan externen. Overheidsorganisaties werken al jaren via dit soort grote inhuurcontracten.

Samen met de zeven partners gaat het ministerie werken aan de verdere digitalisering en het ontwikkelen van systemen die van essentieel belang zijn voor de rechtsorde en veiligheid in Nederland.

Reacties van de winnende partijen

Kasper Kropman, Directeur Intermediaire Dienstverlening van Circle8: “We kijken ernaar uit om het ministerie van Justitie & Veiligheid te ondersteunen. Het zijn stuk voor stuk toonaangevende opdrachtgevers waaronder ook enkele oude bekenden.”

Suheyla Kaygin, Business Unit Manager Oost-Nederland bij Seven Stars: “We zijn ontzettend blij en trots dat we onze samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid kunnen voortzetten en versterken. Het is een groot compliment voor ons team dat we deze aanbesteding gegund hebben gekregen.”

Jan Willem Voorink, managing director bij Cegeka Nederland, geeft aan: “We zijn trots dat we door het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn gekozen. Deze selectie benadrukt onze positie als betrouwbare en deskundige IT-leverancier. We kijken ernaar uit om het Ministerie van Justitie en Veiligheid te ondersteunen in hun behoefte naar ervaren IT-medewerkers in deze krappe arbeidsmarkt, en zo bij te dragen aan hun ambities om Nederland veilig te houden.” 

Niels de Bruin van LINKIT: “We zijn trots en blij dat we ook de komende vier jaar een bijdrage kunnen leveren met onze professionals aan de verdere digitalisering van het ministerie van Justitie & Veiligheid. De verschillende diensten van het ministerie hebben diverse vraagstukken rondom de doorontwikkeling van hun informatievoorziening en IT-systemen. Wij kijken ernaar uit hierbij te ondersteunen.”

Marc Mathot, partner bij DiVetro: “Wij zijn blij dat we de digitale vooruitgang bij het ministerie van Justitie en Veiligheid verder mogen helpen en weer kunnen bijdragen aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor de mensen om ons heen.”

Marc van Herwaarden van Bartosz: “Bij Bartosz geloven we dat betrouwbare en transparante informatievoorziening de sleutel is tot een veiligere en rechtvaardigere samenleving. Met grondige softwaretesten zorgen wij ervoor dat systemen functioneren zoals beloofd, zodat organisaties hun digitale ambities kunnen realiseren met de zekerheid van kwaliteit en veiligheid. We zijn dan ook trots dat we onze huidige samenwerking kunnen voortzetten.”

IT-raamovereenkomsten

Het is voor Justitie & Veiligheid de tweede grote raamovereenkomst dit jaar. Eerder zijn aparte raamovereenkomsten gesloten voor de tijdelijke inhuur van IT-professionals bij de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), de Justitiële ICT-Organisatie (JIO), het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en de screeningsautoriteit Justis. Dat contract is goed voor bijna €400 miljoen over een periode van vier jaar.