Thierry Delaporte CEO van Capgemini Financial Services

22 februari 2013 Consultancy.nl

Thierry Delaporte (45) is de nieuwe topman van de wereldwijde Financial Services (FS) praktijk van Capgemini. Hij volgt Aiman Ezzat op, die eind 2012 werd benoemd tot Chief Financial Officer van Capgemini Group. Delaporte zal gaan werken vanuit Capgemini’s kantoor in New York.

Capgemini heeft een sterk trackrecord in de financiële dienstenindustrie. Circa 21.000 consultants zijn binnen Capgemini en Capgemini Consulting werkzaam bij banken, verzekeraars en overige financiële instellingen.

De Fransman Thierry Delaporte is op dit moment Chief Operating Officer voor ‘Application Services One’, een positie die hij sinds begin 2011 bekleedt. Hij begon zijn carrière in 1992 als Senior Auditor bij Arthur Andersen in Parijs en Londen. In 1995 stapte hij over naar Capgemini en begon als Group Internal Auditor voor Sogeti, een dochteronderneming van het ICT-adviesbureau. In de afgelopen zeventien jaar heeft hij meermaals als Chief Financial Officer (CFO) en Chief Operating Officer (COO) gewerkt in Europa, Azië-Pacific en Noord-Amerika.

Thierry Delaporte: “Ik kijk ernaar uit om leiding te gaan geven aan deze fantastische internationale business unit van Capgemini, die wordt beschouwd als een van de mooiste juwelen van de Capgemini Groep. Ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om de groei en expansie voort te kunnen zetten en Capgemini te helpen om ‘Leader for Leaders’ te worden in de financiële dienstenindustrie, de grootste industriesector voor IT-dienstenbureaus.”

Nieuws

Meer nieuws over