Aiman Ezzat benoemd tot CFO van Capgemini Group

14 december 2012 Consultancy.nl

Capgemini heeft per 12 december 2012 Aiman Ezzat (51) benoemd tot haar nieuwe Group Chief Financial Officer (CFO). Ezzat, die momenteel CEO is van Capgemini’s Financial Services Global Business Unit, werd door het bestuur gekozen uit diverse interne en externe kandidaten.

Aiman Ezzat werkt al meer dan twintig jaar bij het ICT adviesbureau. Hij heeft diverse managementrollen vervuld in vele landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Nadat hij van het internationale technologieadviesbureau Headstrong overstapte naar Capgemini, werkte hij tien jaar voor Gemini Consulting (voorloper van Capgemini Consulting).

Tussen 2005 en 2007 was hij Capgemini’s Deputy Director of Strategy, waar hij een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van haar offshore strategy en de acquisitie van het Amerikaanse IT-bedrijf Kanbay in 2006. In november 2007 werd Aiman Ezzat aangesteld als COO van de Financial Services Global Business Unit, waarvan hij in december 2008 CEO werd. Onder zijn leiderschap groeide het aandeel van de financiële diensten-tak in de omzet van Capgemini Group van 14% in 2006 naar 21% nu.

Paul Hermelin, CEO van Capgemini, zegt over de benoeming: “Aiman Ezzat heeft een bewezen trackrecord door in 2004 en 2005 grote turnaroundplannen te hebben ontworpen voor Noord-Amerika en outsourcing. Ik heb er vertrouwen in dat zijn striktheid en energie een waardevolle toevoeging zullen zijn om de essentiële rol van de financiële functie van Capgemini te versterken”.

Aiman Ezzat voegt toe: “Ik ben trots dat ik een getalenteerd financieel team mag leiden. Ik zal al mijn energie inzetten om Capgemini naar dubbelcijferige operating margins te brengen”.

Nieuws

Meer nieuws over