Media Logistics wint Business At Your Fingertips

14 november 2012 Consultancy.nl

Media Logistics heeft de ‘Business At Your Fingertips’ award in de wacht gesleept. Het bedrijf uit Gilze kwam als beste uit de bus, met een applicatie die het tracken & tracen van colli vergemakkelijkt. Als onderdeel van de prijs wordt de app de komende maanden door de initiatiefnemers Magnus, SAP, T-Mobile en T-Systems gebouwd en binnen de organisatie geïmplementeerd. Bovendien krijgt Media Logistics voor zes maanden alle benodigde SAP licenties, een smartphone en tablet van Samsung en infra licenties T-Systems en T-Mobile.
 
Met Business At Your Fingertips dagen initiatiefnemers Magnus, SAP, T-Mobile en T-Systems deelnemers uit een mobiele applicatie te bedenken waarmee ze hun organisatie verder op voorsprong zetten. De vorige editie van Business At Your Fingertips werd gewonnen door ISS Facility Services. Het bedrijf bedacht een intelligente app die schoonmakers helpt om hun werk beter, efficiënter en doelgerichter uit te voeren.
 
Distributienetwerk versterken
Media Logistics verzorgt als onderdeel van Audax de distributie van mediaproducten en aanverwante artikelen naar zo’n 7.500 retailers in Nederland en 4.000 in België. Met de zelfbedachte app zou het bedrijf eenvoudiger kunnen bepalen of een colli daadwerkelijk is geleverd, of de producten in goede orde zijn ontvangen en of er sprake is van retourcolli. Dankzij dit vergrote inzicht zou zowel de leverbetrouwbaarheid als de transparantie toenemen.
 
Innovatief en toepasbaar
De jury benadrukte tijdens de uitreiking het innovatieve karakter van de app van Media Logistics, net als de score voor wat betreft de ROI. Ook zou de app goed toepasbaar zijn binnen de hele organisatie, waarbij bovendien is nagedacht over branding. Daarnaast maakt de applicatie slim gebruik van technieken zoals GPS en track&trace.
 
#2 en #3
Media Logistics won de wedstrijd onder andere van de Universiteit Leiden. Het team van de UL had een mobiele oplossing voor cursusadministratie bedacht. De andere genomineerde was V&D, dat een digitale folder app inzond.

Nieuws

Meer nieuws over