Magnus richt SAP HANA competence center op

08 december 2011 Consultancy.nl

Magnus heeft een SAP HANA competence center opgericht. Het competence center gaat zich verdiepen in de in-memory-technologie van SAP. Daarnaast houdt het zich ook bezig met de business voordelen die te behalen zijn door het gebruik van realtime data. De SAP HANA competence center is cross-functioneel opgezet – Magnus heeft haar expertise op het gebied van SAP Netweaver, Business Intelligence en Business Process ook ingebracht.
 
HANA levert in-memory database technologie die supersnel toegang geeft tot real-time informatie, ook als het om grote hoeveelheden data gaat. Volgens Magnus vormt HANA “het hart” van het SAP platform van de toekomst. “Met HANA heeft SAP een visie neergezet die verder gaat dan alleen business intelligence toepassingen” aldus het ICT adviesbureau.
 
SAP HANA implementaties
De SAP HANA competence center van Magnus gaat ook opdrachtgevers ondersteunen bij SAP HANA implementaties. Het adviesbureau constateert dat de implementatie van SAP HANA andere vaardigheden vereist van projectleden en consultants: “Effectief gebruik van HANA in een organisatie vraagt om nieuwe denkwijzen van de technisch SAP consultant maar daagt ook de SAP Business analyst uit om na te denken hoe deze technologie effectief kan worden ingezet in de diverse processen”.

Nieuws