Magnus Holding erg dicht bij overname van ETX

16 april 2004 Consultancy.nl

Magnus heeft een principeakkoord bereikt over de overname van ETX, specialist op het gebied van Microsoft software. Door de overname van ETX uit Rijswijk telt Magnus Holding zo’n 200 medewerkers en ICT consultants.
 
De overname van ETX past in de strategie van Magnus Holding om haar dienstverlening uit te breiden. Via de werkmaatschappijen Magnus en Qurius richt het ICT adviesbureau zich momenteel op business- en IT-consulting en de realisatie van bedrijfsoplossingen op basis van standaardpakketsoftware (SAP en Microsoft Business Solutions). Met de toevoeging van ETX is het nu ook actief in de markt voor maatwerk- en integratie-software.
 
ETX-directeur Rob Schut ziet veel voordelen in het samengaan met Magnus: “De grens tussen pakket- en maatwerksoftware vervaagt steeds meer. Een andere belangrijke ontwikkeling is de convergentie van de ‘klassieke’ Microsoft-technologie en de Microsoft Business Solutions. Daarin kunnen wij als Gold Partner samen met Qurius een voortrekkersrol vervullen. Voor maatwerktrajecten is het belangrijk om de business case, verwachtingen, eisen en mogelijkheden van een klant vroegtijdig in kaart te brengen: dat is waar Magnus sterk in is. Kortom: samen bieden we klanten een krachtige propositie waarbij de oplossing centraal staat, en niet de weg erheen.”
 
“ETX is als Microsoft Gold Partner gespecialiseerd in maatwerkapplicaties op het  .NET platform, zegt Fred Hermans, CEO van Magnus Holding. “Fundament onder de ontwikkelactiviteiten is de – onlangs door Microsoft als eerste in Nederland gecertificeerde – ETX SoftwareStraat®.NET. Hiermee kan ETX snel en eenvoudig de nieuwste generatie applicaties bouwen, wat tot beter beheerste ontwikkeltrajecten leidt. ETX is met name succesvol in de media-, zorg- en telecommunicatiesector en is daarmee  uitstekend complementair aan onze reeds bestaande sectoren van focus.”

Nieuws

Meer nieuws over