Magnus biedt samen met PSINet ERP-hosting aan

12 juli 2002 Consultancy.nl

Magnus en PSINet gaan samenwerken om te voorzien in veilige, betrouwbare en kostenefficiënte ERP-hosting. De samenwerking zorgt voor bundeling van de kennis en voorzieningen van PSINet op het gebied van hosting, connectivity en security met de technische en functionele SAP-kennis van Magnus.
 
Groeiende vraag naar ERP-hosting
Magnus en PSINet signaleren een groeiende vraag naar ERP-hosting. Bedrijven stellen steeds hogere kwaliteitseisen aan IT-faciliteiten, -verbindingen en -medewerkers. De toenemende belangstelling voor geheel of gedeeltelijk uitbesteden van ERP-systemen is mede verklaarbaar door het feit dat gezocht wordt naar mogelijkheden om het rendement van het werkkapitaal te verbeteren, het bedrijfsrisico te minimaliseren, efficiënter te werken en waar mogelijk de kosten te verlagen. De hostingservices van Magnus en PSINet spelen hierop in door het bieden van betrouwbaarheid en continuïteit van ERP-systemen en hoogstaande service- en beheerdiensten tegen vaste kosten.

Data and host center
 
Omdat ERP-systemen bedrijfskritisch zijn, moeten zowel het beheer, de hostingoplossing als de beveiliging van het hoogste niveau zijn. PSINet beschikt over gespecialiseerde hosting centers, een geavanceerd eigen netwerk en ruime ervaring op het gebied van IP-security. PSINet kan Magnus' expertise op het gebied van SAP-systemen en -beheer daarom aanvullen met alle overige essentiële zaken. Volgens Matthijs Erwich, Directeur van Magnus Systems Support, bracht deze overweging Magnus ertoe om de nieuwe dienst in samenwerking met PSINet aan te bieden. 'Vaak bieden IT-bedrijven hostingdiensten aan om hun eigen overcapaciteit te exploiteren. Dit is voor ons geen optie, omdat wij de kwaliteit van de totale hosting services willen garanderen.'
 
SAP-specialist Magnus
PSINet zocht op haar beurt naar een SAP-specialist voor Nederland. Hoewel alle faciliteiten, procedures en diensten van PSINet zijn ontworpen voor bedrijfskritische processen, is PSINet geen applicatiespecialist, zo stelt algemeen directeur Ron Happel. Om klanten een volledige en kwalitatieve oplossing voor ERP-hosting te kunnen bieden, acht PSINet de samenwerking met Magnus van essentieel belang.

Nieuws

Meer nieuws over