TW: Automatische loonsverhoging verleden tijd

11 februari 2013 Consultancy.nl

Bedrijven willen steeds vaker af van automatische loonsverhogingen. In plaats daarvan willen ze slimmer omgaan met de loonruimte die ze hebben, bijvoorbeeld door meer gebruik te maken van persoonlijke beloning. Dat blijkt uit een rondvraag onder 62 bedrijven (met samen 100.000 werknemers) van adviesbureau Towers Watson.
 
Uit de enquete komt naar voren dat het voor veel bedrijven zeer vervelend is om aan het algemeen verhogen van lonen te moeten meedoen.”Organisaties gaan in de komende tijd pogen om onder bestaande CAOs uit te komen” aldus adviseur Bas Rupert van adviesbureau Towers Watson. De bedrijven willen de onstane loonruimte dan een betere invulling geven.

Towers Watson adviseert bedrijven om salarisverhogingen te koppelen aan de prestaties van individuele werknemers. Verder meent het consultancykantoor dat bedrijven binnen de organisatie de belangrijkste mensen en functies moeten identificeren en deze mensen beter moeten belonen. “Bang om de motivatie van de collega’s van deze mensen daarmee teniet te doen hoeft men niet te zijn”, aldus Bas Rupert. ”Mensen gaan niet per definitie beter hun best doen als ze meer loon ontvangen. De uitdaging van een baan is tenminste net zo essentieel”. Rupert geeft wel aan dat er een drempel bestaat.”Het loon moet mensen wel stimuleren om iedere dag te gaan werken”.

Nieuws