Towers Watson lanceert financieel modeleren in de cloud

09 oktober 2012 Consultancy.nl

Towers Watson heeft samen met Microsoft een cloud oplossing gelanceerd voor bedrijven die gebruik maken van financieel modeleringssoftware. Tot op heden moesten ze de software draaien op hun eigen IT-infrastructuur, met de nieuwe dienstverlening (MoSes Azure) kunnen o.a. pensioenfondsen, verzekeraars en multinationals complexe financiële berekeningen maken via de cloud. 

Kostenbesparing
Volgens Harm Blaak van Towers Watson kan de nieuwe oplossing fors besparen op IT kosten, met name voor de grootgebrukers. “Voor het dagelijks raadplegen van data volstaat een eenvoudige IT-infrastructuur, maar het wordt complexer als er bijvoorbeeld per kwartaal of half jaar intensiever gerekend en geanalyseerd moet worden. Verzekeraars staan dan voor een keuze: investeren in een hoge capaciteit die slechts op piekmomenten volledig wordt benut, of overcapaciteit op gezette tijden. Door berekeningen in de cloud uit te laten voeren is die keuze overbodig. Cloud computing levert organisaties meer flexibiliteit en bespaart in de kosten”. Bijkomend voordeel is dat de complexe financiële berekeningen in de cloud geen impact hebben op de prestaties van de IT-infrastructuur, een aspect dat momenteel op piekmomenten tot veel overlast leidt. 

Veiligheid
De software en aanwezige data blijven overigens gewoon aanwezig op de server van de eindgebruiker. Alleen de berekeningen vinden plaats in de cloud. Het product voldoet daarmee aan de veiligheidseisen die De Nederlandse Bank stelt. 

In een persbericht laat Towers Watson weten dat ook overige softwarepakketen die het adviesbureau aanbiedt worden geupgrade met cloud mogelijkheden. Zo krijgen de pakketen MoSes HPC en RiskAgility uitbreidingsmogelijkheden. Harm Blaak: “Onze klanten die reeds geïnvesteerd hebben in in-house software kunnen latere uitbreidingen eenvoudig in de cloud toepassen”.

Nieuws

Meer nieuws over