Be.Project winnaar aQysta wint Innovation Award 2012

15 juni 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

aQysta, winnaar van de Benelux finale van BearingPoint initiatief Be.Project, heeft ook de Philips Innovation Award 2012 in de wacht gesleept. De studenten wonnen naast een trofee een prijzenpakket ter waarde van €28.500, bestaande uit adviesdiensten op allerlei verschillende gebieden (ondernemen, juridisch, intellectuele eigendom, marketing, verzekering, presentatie).

aQysta ontwikkelt een met waterkracht aangedreven irrigatiesysteem. Een duurzame oplossing die de kinetische energie van de stromende rivier gebruikt om water op te pompen zonder het gebruik van brandstof of elektriciteit. Oprichters zijn Pratap Thapa (25, Nepal), Satishkumar Sugavanam (25, India), Fred Henny (25) en Aditya Kamalapurkar (25, India). 

Jury: drie leden van adviesbureaus

In de zeskoppige jury waren drie medewerkers van adviesbureaus: Jurgen van Breukelen (per 1 oktober bestuursvoorzitter van KPMG), Salem Samhoud (oprichter van &samhoud) en Kees ten Nijenhuis (VP Commercial Sector Logica). De overige drie juryleden waren Frans van Houten (CEO Philips), Harald Swinkels (CEO Nederlandse Energie Maatschappij) en Mirjam van den Broeke (Hoofdredacteur Quote).