BearingPoint: TU Delft team aQysta wint Be.Project

22 mei 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

aQysta, een groep van internationale studenten van de TU Delft, heeft de Benelux finale van Be.Project gewonnen. Charles de Monchy, Head of BearingPoint Benelux, maakte afgelopen woensdag het winnende team bekend in Brussel. Zij zullen Nederland en België gaan vertegenwoordigen tijdens de Europese Be.Project finale in Brussel op 30 mei. Belangrijke pijlers in het juryoordeel waren o.a. commitment, resultaat en teamspirit, tevens de kernwaarden van BearingPoint.

Be.Project is een internationale competitie waar studenten van topuniversiteiten met een innovatieve business case een geldbedrag van €30.000 kunnen winnen.

Vorig jaar werd de Benelux finale ook al gewonnen door studenten van de TU Delft: Eternal Sun. Eternal Sun produceert zonsimulators, die de efficiëntie van elk type zonnepaneel kunnen testen en vaststellen.

aQysta
aQysta ontwikkelt een op waterkracht aangedreven irrigatiesysteem, een duurzame oplossing die de kinetische energie van een stromende rivier gebruikt om het water op te pompen, zodat geen fossiele brandstof of elektriciteit nodig is voor de werking. Betaalbare irrigatietechnologie kan de landbouw-productiviteit verhogen en zodoende de socio-economische status van landbouwers in ontwikkelings-landen verbeteren. aQysta draagt bij tot deze visie door duurzame irrigatiepompen te bouwen.

Over Be.project
Be.project werd vorig jaar gelanceerd als een jaarlijkse Europese competitie, bedoeld voor studenten van geselecteerde tophogescholen en –universiteiten in België/Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Studententeams werden uitgenodigd om hun ideeën voor een project van algemeen belang in te sturen, zoals humanitaire, sportieve of culturele projecten. Ongeveer 40 Europese hogescholen en universiteiten namen deel aan de wedstrijd.