TU Delft studenten winnen be.project met Eternal Sun

21 juli 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Studententeam van de TU Delft wint het BearingPoint Be.project – prijs van €30,000

Be.project werd dit jaar gelanceerd als een jaarlijkse Europese competitie, bedoeld voor studenten van geselecteerde tophogescholen en –universiteiten in België/Nederland, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. Studententeams werden uitgenodigd om hun ideeën voor een project van algemeen belang in te sturen, zoals humanitaire, sportieve of culturele projecten. Ongeveer 40 Europese hogescholen en universiteiten namen deel aan de wedstrijd, en bijna 90 teams meldden zich aan. Na een selectieprocedure in de deelnemende landen werd de lokale prijs van €15,000 en ondersteuning van BearingPoint bij de implementatie van hun project gewonnen door de volgende projecten:

- Eternal Sun (België/Nederland): Eternal Sun produceert zonsimulators, die de efficiëntie van elk type zonnepaneel kunnen testen en vaststellen. Het project heeft nu al hoge beoordelingen behaald op de internationale standaard van zonsimulatie. Voor meer informatie zie: Eternal Sun wint Benelux finale van BearingPoint Be.Project

- Panacea (Frankrijk): Dit project is gericht op het creëren van esthetische centra voor mensen onder chemotherapie of radiotherapie, die de bij-effecten van hun behandeling willen tegengaan, maar daarvoor gespecialiseerde zorg nodig hebben.

- Lessen in duurzame gezondheidszorgvoorziening (Duitsland): Voor beleidsmakers in landelijke gebieden die problemen hebben met de gezondheidszorgvoorziening worden, op basis van workshops met experts, de beste toepassingen geïdentificeerd en geëvalueerd.

- Aiducation International (Zwitserland): Deze sociale startup geeft jonge talenten in ontwikkelingslanden toegang tot hun eigen potentieel, door hen beurzen voor middelbaar onderwijs te geven op basis van hun prestaties.

Alle teams hebben hun projecten gepresenteerd aan een Europese BearingPoint jury in Brussel. Hier konden zij nog eens €15,000 winnen. De teams werden beoordeeld op basis van de volgende criteria:

  • De kwaliteit van het idee: de innovatie van het project, de ethische aspecten van de benadering en het besef van generositeit.
  • De moed van het team: de intensiteit van hun commitment en de notie van initiatief.
  • De capaciteit om de beloofde resultaten te behalen: het realisme en pragmatisme, de eerste tastbare resultaten die zijn bereikt en de kwaliteit van het teamwork.

Na de beraadslaging besloot de jury Eternal Sun te belonen voor zijn briljante, sociale en innovatieve idee. Stefan Roest, mede-oprichter van Eternal Sun: liet weten: “We zijn erg trots op deze belangrijke prijs en op de ondersteuning van BearingPoint. Dit beroemde adviesbureau zal ons helpen om ons idee om te zetten in een echt succesvol bedrijf.”

De competitie en het totale prijzengeld – een van de hoogste in Europa – benadrukt BearingPoint’s inzet om grote projecten van Europese topscholen en studenten te ondersteunen en langetermijnrelaties met hen te creëren. Peter Mockler, Managing Partner van BearingPoint, zei: “Met be.project willen we onze passie voor onze kernactiviteit, business consulting, met anderen delen. Het is ons doel om studentinitiatieven aan te moedigen en de sterke waarden van ons bedrijf te benadrukken, zoals commitment, excellentie, een resultatencultuur en de capaciteit om als team samen te werken.”