Mazars Berenschot CF begeleidt Kompro overname

04 februari 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kompro, een leverancier van printsystemen en documentbeheeroplossingen, is overgenomen door branchegenoot Itec. De deal is begeleid door fusie en overname adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF). Circa 80 medewerkers van Kompro maken de overstap naar Itec. Met de overname wil Itec kennis van printproducten en technologie aan de organisatie toevoegen en geografisch uitbreiden binnen Nederland.  

MBCF is een corporate finance adviesbureau en is een joint venture tussen organisatieadviesbureau Berenschot en accountantskantoor Mazars.

Kompro
Kompro is al circa dertig jaar actief in de printindustrie en heeft een focus op het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf levert printer- en documentoplossingen van Kyocera, Panasonic, lnvu en Konica Minolta. Opmerkelijk is dat Kompro amper een half jaar geleden ook al betrokken was bij een transactie. Via een management buy-out kocht het MT van Kompro het bedrijf terug van het Franse distributieconcern Rexel. In 2008 kocht Rexel het Nederlandse handelshuis Hagemeyer, wat destijds het moederconcern was van Kompro. Het hoofdkantoor van Kompro is gevestigd in Den Bosch, daarnaast heeft het vestigingen in Epe en Alphen aan den Rijn. 

Itec is in 1987 opgericht en heeft circa 300 medewerkers verspreid over vestigingen in Zaltbommel en de Belgische steden Antwerpen en Kortrijk. 

Gefaseerde integratie
Itec integreert Kompro in fasen. Als eerste gaan Kompro medewerker uit het pand in Den Bosch gaan naar het Itec-kantoor in Zaltbommel. Vooralsnog blijven de locaties in Epe en Alphen aan den Rijn open.