Michiel Musterd terug in de consultancy bij Berenschot

02 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Michiel Musterd is na een periode van ruim twee jaar weer terug in de consultancy. Bij Berenschot is hij benoemd tot managing consultant binnen het team Strategy & Operations.

In zijn nieuwe rol gaat Michiel Musterd organisaties adviseren over het inzetten van data, analytics en kunstmatige intelligentie voor een optimale bedrijfsvoering.

“Dat data een waardevolle grondstof is, is inmiddels breed geaccepteerd. Maar hoe je deze waarde er dan uit krijgt en op een toegankelijke manier aan de eindgebruikers presenteert, daar schort het vaak aan. Met mijn ruime ervaring in het toepassen van en adviseren over data, analytics en AI help ik graag bij het maken van deze vertaalslag.”

Michiel Musterd terug in de consultancy bij Berenschot

Musterd deed de afgelopen jaren ruime ervaring op in het vak. Hij was hiervoor werkzaam als manager Data, AI en Media bij het Leiden Learning & Innovation Centre. Daarvoor werkte hij acht jaar bij BearingPoint, een internationaal management- en technologieadviesbureau. Bij BearingPoint stond hij meest recentelijk aan het roer van de Data & Analytics-praktijk.

“Op basis van mijn ruime ervaring wil ik klanten helpen tot nieuwe inzichten te komen, en ervoor zorgen dat die inzichten en modellen bijdragen aan concrete procesverbeteringen”, aldus Musterd.

Over zijn keuze voor Berenschot zegt hij: “Wat ik mooi vind aan Berenschot is dat ik met groot gemak inhoudsexperts op verschillende aanpalende onderwerpen kan vinden in onze brede groep van adviseurs. Hierdoor kan ik niet alleen mijn eigen expertise inbrengen om onze klanten te helpen, maar kan ik dit ook op een integrale manier doen waarbij alle aspecten van een proces- of organisatieverandering ondersteund worden.”

Obbe Verheul, senior managing consultant en leidinggevende van het team Strategy & Operations, is verheugd over de komst van Musterd. “Met Michiel halen we een ervaren consultant binnen op het vlak van digitalisering, hoogwaardige data-analyse en datamodellering. Daarmee zijn we nog beter in staat onze klanten te helpen met het definiëren en succesvol realiseren van hun strategische ambities.”