Michiel Musterd (BearingPoint) keert terug naar academische wereld

15 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na meer dan zeven jaar werkzaam te zijn geweest bij BearingPoint en drie jaar leiding te hebben gegeven aan de Data & Analytics-serviceline, slaat Michiel Musterd nu een nieuwe weg in.

Toen Musterd zich begin 2015 na het afronden van zijn promotieonderzoek als consultant aansloot bij BearingPoint, wist hij dat hem een uitdagende periode te wachten stond. “De Data & Analytics-serviceline was nauwelijks een serviceline te noemen”, herinnert hij zich. “We hadden een manager, twee consultants en een analist.”

Tegelijkertijd had BearingPoint een duidelijke visie op het vakgebied. Musterd en de partners binnen het kantoor zagen de groeiende waarde van data voor het businesslandschap. Zeven jaar later is data science niet meer weg te denken uit de besluitvorming van tal van processen, van de overkoepelende strategische koers tot de meest operationele vraagstukken.

Ondertussen wist BearingPoint de praktijk uit te bouwen tot een end-to-end partner voor data & analytics-vraagstukken. Het advieskantoor helpt bij het meedenken over de strategie, het ontwerpen van processen en systeemoplossingen en de invoering van nieuwe manieren van werken.

“En niet te vergeten de change component”, voegt Musterd toe. “Onze integrale propositie, waarin we analytics en bijvoorbeeld proces consultancy of organisatieontwerp als geheel aanbieden, is een belangrijke differentiator in de markt. Blijkbaar is dat vrij uniek in de markt, horen we steevast terug van klanten.”

Nieuw avontuur

Musterd kan straks dan ook tevreden de deur achter zich dichttrekken, als hij begint aan zijn nieuwe avontuur bij het Center for Innovation van de Universiteit Leiden. “We hebben een team van ruim 20 collega’s, we bedienen mooie klanten in uiteenlopende sectoren en zijn nog altijd groeiende”, vertelt hij trots.

Met vertrouwen geeft hij het stokje over aan Jeroen Tegelaar, die wordt geflankeerd door senior consultants Joost Kuckartz en Joyce Thomas. “Het team bestaat uit een goede balans van seniors met een staat van dienst binnen de verschillende gebieden van data en analytics, en jonge honden die een flinke dosis ambitie en creativiteit toevoegen aan onze praktijk.”

En uiteraard zal hij zijn oude werkgever in de gaten blijven houden. “Ik ben benieuwd waar BearingPoint en in het bijzonder het Data & Analytics-team over een aantal jaren staat, maar ik heb er alle vertrouwen in.”

Per 1 augustus begint Musterd aan zijn nieuwe avontuur. “Toch weer iets meer in de academische richting, bij de Universiteit Leiden, waar ik alles wat ik bij BearingPoint geleerd heb over teammanagement en analytics (en nog veel meer) mag gaan inzetten voor onderwijs en maatschappelijke doeleinden.”