Common Eye-partner Robin Bremekamp wordt bestuurder bij Omring

09 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Robin Bremekamp, medeoprichter en partner bij Common Eye, treedt per 1 november uit de maatschap. Hij begint aan een nieuw hoofdstuk als bestuurder bij ouderenzorgaanbieder Omring.

De 48-jarige Bremekamp stond in 2013 aan de wieg van Common Eye, dat sindsdien is uitgegroeid tot een adviesbureau met 30 medewerkers. Common Eye heeft een leidende positie opgebouwd binnen het samenwerkingsvakgebied – denk aan samenwerken in allianties en netwerken en besturen in complexe omstandigheden.

“We vinden het enorm spijtig dat een van onze steunpilaren ons verlaat”, laten de vier andere partners van Common Eye weten. “Tegelijkertijd zijn we heel trots dat Robin deze overstap maakt naar een maatschappelijk belangrijke organisatie die gekend en erkend wordt als één van de grootste en beste ouderzorgaanbieders van ons land.”

Common Eye-partner Robin Bremekamp wordt bestuurder bij Omring

Robin Bremekamp is medeoprichter en partner van Common Eye

Omring is een ouderenzorginstelling met zo’n 30 woonzorglocaties, vooral in Friesland en de Kop van Noord-Holland. Bij de instelling werken 4.500 medewerkers en 2.200 vrijwilligers.

In de rol van bestuurder staat Bremekamp per 1 november samen met bestuursvoorzitter Jolanda Buwalda aan het roer van de organisatie. “Voor mij een eer en prachtige kans om straks in deze functie voor Omring aan de slag te gaan”, laat hij weten. “Ik ken Omring al jaren als professionele en mensgerichte vernieuwer. Ik wil dan ook graag mijn bijdrage leveren en mijn expertise inzetten om deze mooie organisatie nog weer verder te brengen.”

Bremekamp brengt meer dan twee decennia aan ervaring in het adviesvak mee naar zijn rol. Voor de oprichting van Common Eye werkte hij al acht jaar als consultant bij TwynstraGudde.

De zorgsector is altijd Bremekamps belangrijkste focusgebied geweest, waarbij hij zich specialiseert op het gebied van strategie en samenwerking. Als adviseur begeleidde hij meerdere fusie- en samenwerkingsprocessen in zorgorganisaties. Daarnaast is hij begeleider van meerdere landelijke bestuurlijke zorgtafels, waaronder die gericht op het IZA, naast trajecten gericht op procesverbetering in de zorg.

Hij heeft ook een directe link met Omring. Als adviseur was hij in 2015 en 2016 betrokken bij het tot stand brengen van een nieuwe strategische koers voor de organisatie.

“Met Robin Bremekamp halen we een verbinder in huis, die de zorgsector zeer goed kent en veel expertise op het vlak van samenwerking meebrengt”, aldus Coen van de Louw, voorzitter van de Raad van Toezicht van Omring. “De uitdagingen waarvoor de VVT-sector – en daarmee ook Omring – staat vragen ook precies die eigenschappen. We moeten het samen doen. In de regio en in de sector.”

En ondanks het vertrek van de partner, kijken ze ook bij Common Eye met vertrouwen naar de toekomst. In een tijd vol complexe maatschappelijke uitdagingen lijkt brede samenwerking belangrijker dan ooit. Het bureau ziet dan ook veel vraag naar zijn expertise.

“We blijven doorbouwen aan ons unieke gedachtegoed over samenwerken aan maatschappelijke opgaven”, aldus de partners.