Roland Berger-partner Alexander Belderok wint Board Impact Award

03 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Alexander Belderok heeft de Board Impact Award gewonnen. De Roland Berger-partner kreeg de prijs toegekend voor zijn “buitengewone bijdrage” aan het bestuur van NutriLeads.

Belderok zetelt sinds begin vorig jaar in de raad van commissarissen van NutriLeads, een in Wageningen gevestigde scale-up die plantaardige ingrediënten ontwikkelt om voedingsmiddelen gezonder te maken. Sinds ruim een jaar is hij voorzitter van de RvC, die binnen de one-tier board van NutriLeads één bestuur vormt samen met de directie.

Op het kantoor van EY Amsterdam mocht Belderok eind vorige maand de Board Impact Award in ontvangst nemen voor de bijdrage die hij vanuit deze rol leverde aan het bestuur van NutriLeads.

Alexander Belderok, Partner bij Roland Berger

Zijn leiderschap bracht “buitengewone verbeteringen” en creëerde een “zeer effectief en ondersteunend bestuur”, aldus de jury. “Bij zijn toetreding tot NutriLeads bevorderde Alexander Belderok oprechtheid en vertrouwen in de bestuurskamer, wat leidde tot samenhang en een gevoel van doelgerichtheid onder de bestuursleden. Deze fantastische resultaten maakten hem de winnaar van de Board Impact Award 2024.”

Niet gemakkelijk

De prijs werd vorig jaar in het leven geroepen door ScaleUpNation, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen en Invest-NL. De competitie is een zoektocht naar bestuursleden die excelleren in het ondersteunen, coachen, inspireren en motiveren van de CEO’s en senior managementteamleden van startups en scale-ups.

“Een goed bestuurslid zijn is niet gemakkelijk, en zij die het zijn verdienen lof”, aldus de initiatiefnemers. Met de Board Impact Award willen ze het belang van goed bestuur onder de aandacht brengen.

In de finaleronde van de competitie versloeg Belderok medefinalisten Daan A.J. Kersten van LeydenJar Technologies en Costa Yiannoulis van Redefine Meat. “Alle drie de finalisten hebben grote toewijding getoond aan de scale-ups die ze als bestuurslid ondersteunen en verdienen de eer om in de schijnwerpers te staan”, laat de organisatie van de Board Impact Award weten.

Een jaar genieten

Belderok reageert verheugd op het in de wacht slepen van de prijs. “Dankbaar en vereerd met deze erkenning. Niet alleen voor mij, maar ook voor Nutrileads. Grote dank aan de juryleden, mijn medekandidaten, de bestuursleden van Nutrileads, Joana Carneiro-Wakefield en ScaleUpNation. Hier ga ik minstens een jaar van genieten....”

Naast zijn parttime rol bij NutriLeads is Belderok Senior Partner bij Roland Berger, waar hij aan het hoofd staat van de wereldwijde dienstverlening op het gebied van onder meer agrifood, consumentengoederen en retail. Hij werkt al meer dan achttien jaar voor het van oorsprong Duitse strategieadviesbureau.