Highberg stelt Jan-Pieter van Vreeswijk aan als CFO

02 juli 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Consultingkantoor Highberg heeft Jan-Pieter van Vreeswijk aangesteld als Chief Financial Officer.

De 55-jarige Van Vreeswijk wordt verantwoordelijk voor de financiële bedrijfsvoering van Highberg, een adviesbureau met meer dan 400 consultants in Nederland en drie internationale markten. Ook wordt hij verantwoordelijk voor het initiëren van nieuwe business development-strategieën.

Van Vreeswijk brengt meer dan 35 jaar ervaring in finance en auditing naar zijn rol, waaronder in de zakelijke dienstverlening.

Jan-Pieter van Vreeswijk, Highberg

Zijn carrière begon bij EY, waar hij werkzaam was als auditor. Daarna verdiende hij zijn sporen in de HR-industrie bij Vedior, later overgenomen door Randstad. Bij de uitzendgigant groeide Van Vreeswijk uit tot Vice President en Chief Financial Officer van verschillende business units.

De afgelopen jaren bekleedde hij de positie van Group Finance & Integration Director en CFO bij HeadFirst, waar hij betrokken was bij internationale acquisities en de integratie daarvan (meest recentelijk nog Impellam).

“Jan-Pieter is een zeer bekwame leider met een schat aan ervaring in het succesvol laten groeien van organisaties”, aldus Han Driessen, CEO bij Highberg. “Zijn diepgaande expertise en bewezen leiderschap zijn van onschatbare waarde voor Highberg. Zijn visie en strategisch inzicht zullen ons helpen om onze ambitieuze doelen te bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een fantastische aanvulling is voor ons team.”

Highberg ontstond de afgelopen jaren uit de krachtenbundeling van zeven adviesbureaus: de grotere adviesbureaus BlinkLane Consulting, House of Performance en Verdonck, Klooster & Associates, en de vier nichespelers Gladwell Academy, AgilityMasters, Schickler en AnalitiQs. Sinds begin dit jaar varen ze gezamenlijk onder de Highberg-vlag. Vorige maand voegde ook BexerHamstra zich bij het collectief.

“Highberg heeft de afgelopen jaren indrukwekkende vooruitgang geboekt en staat als een van de weinige consultancybureaus centraal in het realiseren van blijvende veranderingen die zowel bedrijfsvoering als mensen ten goede komen”, zegt Van Vreeswijk. 

“Mijn achtergrond in het professionaliseren en laten groeien van ondernemingen sluit naadloos aan op deze nieuwe stap in mijn carrière. Ik kijk er dan ook met veel enthousiasme naar uit om mijn ervaring en passie in te zetten voor de verdere groei van Highberg.”