Werkgevers willen medewerkers helpen gezonder te leven

01 juli 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De stijgende kosten rond de gezondheid van werknemers vormen een van de belangrijkste risico’s voor werkgevers. Vooral ziekteverzuim en het vastlopende zorgsysteem zorgen voor een steeds groter financieel risico, zo blijkt uit onderzoek van Mercer.

In enkele jaren tijd is de gezondheid van medewerkers één van de belangrijkste personele onderwerpen geworden in de directiekamer, laat het onderzoek zien. Niet eerder stond het thema zo hoog op de lijst van belangrijkste risico’s voor Nederlandse werkgevers: in Nederland staat het op nummer vier, en wereldwijd zelfs op één.

Het onderzoek van Mercer is uitgevoerd onder ruim 4.500 verantwoordelijken binnen human resources en risk bij werkgevers.

Netherlands: Top 10 people risks by severity, likelihood and risk rating score

Bron: Mercer Marsh Benefits, People Risk 2024

Chronische ziekten en mentale problemen

Nederlandse werkgevers vrezen vooral de financiële gevolgen van chronische ziekten en mentale problemen van medewerkers. Bij de chronische ziektes gaat het om aandoeningen die veroorzaakt kunnen worden door een ongezonde leefstijl. Denk aan hart- en vaatziekten, luchtwegaandoeningen zoals COPD en diabetes type 2.

De impact van mentale problemen is vooral terug te zien in het groeiend aantal meldingen van burn-outs.

Lees verder: 4 op de 10 werkgevers kampen met hoger ziekteverzuim.

Bijna de helft van de werkgevers wil medewerkers actief helpen bij het verbeteren van hun gezondheid. Dat kan variëren van het aanbieden van leefstijlcoaches om overgewicht aan te pakken tot verbeterde toegang tot psychologische hulp voor mensen die worstelen met de druk van dagelijkse taken.

Burn-out

Uitval die veroorzaakt wordt door mentale overbelasting van mensen is niet alleen vervelend voor de medewerkers in kwestie, maar het leidt ook tot hoofdbrekens bij hun werkgever. De privéomstandigheden van medewerkers spelen hierin vrijwel altijd een rol.

Peter Abelskamp, Partner en Business Leader bij Mercer Marsh Benefits: “De burn-outs zijn een belangrijke oorzaak voor stijgend verzuim. De reguliere zorg heeft er geen adequaat antwoord op, in ieder geval niet binnen redelijke termijn. En dat kost werkgevers onnodig geld.”

“Hier ontstaat een vraag naar particuliere initiatieven. Die kosten worden niet gedekt door de normale zorgverzekering. Werkgever kunnen een rol spelen bij het inkopen van alternatieve trajecten die werknemers helpen. Zij willen immers dat hun werknemers weer zo snel mogelijk gezond en fit aan het werk kunnen.”

Verder lezen: Vijf manieren om bij te dragen aan de gezondheid van je medewerkers.

Toegang tot zorg verslechtert

Werkgevers willen ook actiever sturen op de gezondheid van medewerkers omdat ze zien dat de toegang tot gezondheidszorg in ons land verslechtert. Denk aan wachtlijsten voor bepaalde ziekenhuisingrepen of psychische hulp, waardoor noodzakelijke zorg voor werknemers langer op zich laat wachten.

Ruim de helft van de HR-directeuren liet aan Mercer weten te twijfelen of het Nederlandse gezondheidszorgsysteem bestand is tegen een nieuwe grote crisis, zoals Covid-19.

Zorgpaden maken

Volgens Abelskamp kunnen veel werkgevers meer ondersteuning bieden dan ze momenteel doen. “Werkgevers kunnen middelen en mogelijkheden inzetten om werknemers de juiste hulp aan te reiken. De werkgever kan met de zorgverzekeraar werken aan zorgpaden, aan een digitale huisarts, medicijnen die thuis worden bezorgd of een tandarts op locatie.”

Wel benadrukt het rapport van Mercer tot slot dat de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij de werknemer zelf ligt. “Gezond leven begint immers bij jezelf”, sluit Abelskamp af.