Simon Kucher & Partners 19 procent gegroeid in 2012

23 januari 2013 Consultancy.nl

2012 was opnieuw een topjaar voor Simon-Kucher & Partners (SKP). De omzet van het internationale marketing en strategie adviesbureau steeg met 19% naar €144 miljoen.
 
Ambitieuze groeiplannen
Sinds de oprichting in 1985 groeit Simon-Kucher & Partners sneller dan andere adviesbureaus in de consulting markt. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden heeft SKP ook de komende jaren ambitieuze groeiplannen uitgestippeld “Deze internationale groei zetten we voort” zeggen Klaus Hilleke en Georg Tacke, CEO’s van het consultancybureau. “Ons doel is om iedere vijf jaar de omzet te verdubbelen, met de ambitie om in 2016 €250 miljoen omzet te realiseren”.

De groei zal met name voortkomen uit internationale expansie. Zo opende SKP in 2012 kantoren in Dubai en Istanbul. “In de komende jaren zullen we onze strategie voortzetten om lokale kantoren op te zetten in de markten die voor onze klanten belangrijk zijn. Voor 2013 staan Sao Paolo en Santiago de Chili op het programma, om onze aanwezigheid in Zuid Amerika te versterken” aldus Tacke.
 
Zie ook het bericht: Simon-Kucher booming ondanks krimpende adviesmarkt.
 
650 consultants
Simon-Kucher & Partners heeft momenteel 650 consultants verspreid over 25 kantoren in 19 landen.
 
Simon-Kucher Offices
 
Nederlandse praktijk groeit met 35%
Het Nederlandse kantoor draagt meer dan evenredig bij aan de groei van Simon-Kucher wereldwijd. “Met een groei in omzet van 35% ten opzichte van vorig jaar hebben we een geweldig jaar achter de rug”, aldus Onno Oldeman, die sinds december 2010 partner is bij het SKP. Twee jaar eerder maakte hij de overstap van Deloitte Consulting om SKP Nederland op te richten. Inmiddels telt het kantoor meer dan 20 consultants. “Ook dit jaar heeft bewezen dat we met gerichte commerciële verbeteringstrajecten zelfs onder de huidige economische omstandigheden de omzet en winst van onze klanten aanzienlijk kunnen verbeteren”.

Nieuws

Meer nieuws over