De Vroedt & Thierry sluit zich aan bij Boer & Croon

20 juni 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft zijn activiteiten in executive search uitgebouwd met de overname van De Vroedt & Thierry, een van de bekendere headhunters in de private markt.

De Vroedt & Thierry richt zich sinds 1975 op de selectie en werving van senior management, directiefuncties en toezichthoudende rollen binnen de private sector. Het bureau werkt voor klanten in tal van sectoren, waaronder de financiële dienstverlening, private equity, technologie, energie, retail, telecom en media.

Bij Boer & Croon wordt De Vroedt & Thierry onderdeel van de executive search-divisie, waarbinnen het opereert naast Vanderkruijs en YESS.

De Vroedt & Thierry sluit zich aan bij Boer & Croon

Vanderkruijs is sinds begin 2022 onderdeel van Boer & Croon. Het bureau is een prominente speler in de werving van bestuurders en toezichthouders voor partijen in de publieke sector. Vanderkruijs rekent volgens eigen zeggen vrijwel alle zorgorganisaties, onderwijs- en culturele instellingen en overheden tot zijn opdrachtgeverskring.

De Vroedt & Thierry wordt het private label van Boer & Croon voor topfuncties. “Met De Vroedt & Thierry versterken we onze dienstverlening en ons netwerk op het hoogste niveau van de zakelijke markt”, aldus Jaap Heeringa, CEO van Boer & Croon.

De dagelijkse leiding van De Vroedt & Thierry blijft in handen van de huidige managing partner Ralf Knegtmans. Hij zegt: “De Vroedt & Thierry is een van de pioniers in executive search met een prachtige 50-jarige historie. We zien een enorme strategische fit met, en passen naadloos bij de ondernemende cultuur van Boer & Croon.”

Met de toevoeging van De Vroedt & Thierry heeft Boer & Croon nu 13 partners actief in executive search. Dochteronderneming YESS (in 2020 ingelijfd) richt zich op midden- en hoge management in de sectoren logistiek, familiebedrijven, IT en telecom.

Multidisciplinaire dienstverlening

Naast executive search is Boer & Croon ook gespecialiseerd in managementconsulting en interim-management.

Zowel Heeringa als Knegtmans zien volop synergieën tussen de verschillende takken. “De samenvoeging met Boer & Croon stelt ons in staat onze opdrachtgevers nog beter te bedienen met ook executive interim-management en managementconsulting-dienstverlening”, aldus Knegtmans.

Heeringa: “Door de bundeling van onze kennis met de expertise van De Vroedt & Thierry zijn wij nog beter in staat onze klanten te helpen met zowel hun interim als vaste leiderschapsvraagstukken.”