Daniëlle Elbers gestart als Relatiemanager bij Significant Synergy

17 juni 2024 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Daniëlle Elbers is bij Significant Synergy aangesteld als de Relatiemanager, een uitdagende rol waarin ze klanten en interne stakeholders zal gaan samenbrengen en verbinden.

Met een indrukwekkende loopbaan van meer dan twintig jaar in het commerciële domein, brengt Daniëlle een schat aan ervaring mee naar Significant Synergy. Haar carrière begon bij diverse facilitaire dienstverleners, waar ze een breed scala aan commerciële rollen vervulde.

"Ik heb alle soorten commerciële trajecten wel meegemaakt, van klein tot groot, van presenteren aan Facilitair Managers tot aan internationale boards van grote corporates", trapt Daniëlle af.

Daniëlle Elbers gestart als Relatiemanager bij Significant Synergy

Die ervaringen hebben haar een waardevol en uitgebreid netwerk opgeleverd. "Door mijn jarenlange ervaring heb ik ondertussen een mooi, divers netwerk opgebouwd. Een netwerk dat mij als persoon weet te vinden ongeacht de werkgever waar ik voor werk. En een netwerk dat ik kan gebruiken om input uit de markt te halen."

'Bij Significant komt alles samen'

De overstap naar Significant Synergy was voor Daniëlle een bewuste keuze. Na jaren in de facilitaire sector merkte ze dat de uitdaging minder werd en haar interesse verschoven was naar het interne commerciële proces op tactisch en strategisch niveau. "Daarnaast vind ik het ook erg leuk om mensen te kunnen coachen in commercieel denken en het herkennen van kansen."

Bij Significant komt nu alles samen. "Ik mag mij gaan bemoeien met de sales strategie op kort en lange termijn, het meenemen van mijn collega's in het herkennen van kansen en verdiepen en verbreden van onze bestaande relaties", legt Daniëlle uit.

Omdat ze eerder veelvuldig aan de andere kant van de tafel heeft gezeten als inschrijvende partij, neemt ze voor Significant bovendien waardevolle ervaring mee. "Ik weet hierdoor heel goed wat wel en niet werkt bij een aanbesteding voor een aanbieder. Deze kennis kan ik weer mooi delen met mijn collega's die tenders schrijven en begeleiden."

Significant Synergy is het label van de Significant Groep dat zich beweegt op het snijvlak van markt en overheid. De adviseurs houden zich bezig met aanbesteden, contract- en leveranciersmanagement en het stroomlijnen van bedrijfsvoering. Daarnaast richt de tak zich op thema's als externe inhuur, sociaal domein, facilitair en bouw, infrastructuur en mobiliteit. 

'Mensen verbinden en samenbrengen'

Een breed dienstenaanbod dus, vindt Daniëlle, die aangeeft dat opdrachtgevers het bureau veelal vooral kennen vanuit één specifieke opdracht, waardoor ze niet altijd op de hoogte zijn van de andere mogelijkheden die Significant kan bieden. "En dat is precies waar ik als Relatiemanager het verschil kan gaan maken", aldus Daniëlle.

"Het is mijn taak om de interne stakeholders binnen onze klant op de hoogte te stellen van alles wat wij voor hen kunnen betekenen en ook een single point of contact te zijn. Mijn waarde ligt echt in het verbinden en samenbrengen van mensen."

Het is inmiddels drie maanden geleden dat Daniëlle bij Significant Synergy aan de slag is gegaan in haar nieuwe rol als Relatiemanager. En die eerste maanden hebben Daniëlles verwachtingen overtroffen: "Voordat ik gestart was, werd ik al gebeld door een collega die was gevraagd om mijn buddy te zijn de eerste drie maanden. In dat gesprek werd helder uiteengezet wat ik de eerste dagen kon verwachten, waar zij mij mee kon helpen en dat ik met al mijn vragen bij haar terecht kon. Dit vond ik zeer fijn."

Het warme welkom en de uitgebreide kennismakingsperiode ("Mijn buddy stelde me aan iedereen voor en maakte me wegwijs op kantoor") maken dan ook dat Daniëlle zich uitstekend thuis voelt bij haar nieuwe werkgever.

Wat Daniëlle vooral waardeert, is dat ze in een gespreid bedje terecht is gekomen: "Hier ligt echt een heel 'landingsplan' klaar en deze is niet klaar na een week. Hierdoor krijg je echt de tijd om rustig te wennen, je draai te vinden en het bedrijf te leren kennen. En iedereen is echt even hartelijk, behulpzaam en blij met je komst! Ik voelde mij gelijk 'thuis'."

'Teamwork staat voorop'

Dit komt volgens Daniëlle ook terug in de cultuur en aanpak van het team, waar samenwerking voorop staat: "We pakken niks alleen op maar werken altijd in teamverband. Junioren worden hierdoor gelijk gecoacht on the job en leren erg veel binnen Significant. Dit zorgt ervoor dat je altijd blijft ontwikkelen en verhoogt het werkgeluk."

"Daarnaast, als je in een team werkt, wordt het werk ook altijd opgepakt en hangt dit niet af van 1 persoon. Continuïteit is zeer belangrijk! En: Samen is altijd leuker dan alleen!", voegt Daniëlle nog toe.

Kortom, Daniëlle kijkt uit naar haar toekomst bij Significant Synergy en is vastbesloten om haar rol als eerste Relatiemanager bij het bureau succesvol vorm te gaan geven. Met haar ervaring, netwerk en voorliefde voor het verbinden van mensen en haar inzet om een waardevolle bijdrage te leveren aan zowel het team van Significant Synergy als de opdrachtgevers, is de kans groot dat dat zal lukken.