Jewan Kodde en Rutger Koster over hun ontwikkeling bij Emixa

20 juni 2024 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bij digitale transformatiespecialist Emixa zitten Rutger Koster (Senior Consultant) en Jewan Kodde (Consultant) uitstekend op hun plek. Beiden groeiden binnen het advieskantoor door naar hun huidige adviesrollen, waarover ze enthousiast vertellen.

Rutger Koster kwam eind 2020 als Consultant aan boord bij Emixa, na eerder al uitgebreide IT-ervaring te hebben opgedaan, onder meer bij logistiek bedrijf VanderLande en chipfabrikant ASML.

Inmiddels vervult hij alweer bijna een jaar de rol van Senior Consultant binnen Emixa en heeft hij uitgebreide projectervaring opgedaan, “van grote ERP-implementaties tot kortere projecten, waar concrete vraagstukken moesten worden uitgewerkt.”

Jewan Kodde en Rutger Koster over hun ontwikkeling bij Emixa

“Het leuke hierin vond ik dat mijn kennis, ervaring en afwisseling elke keer goed tot zijn recht kon komen door de leuke en verschillende rollen”, vertelt Rutger enthousiast, die in deze rollen naar eigen zeggen veel heeft mogen leren en aan zichzelf heeft kunnen werken.

“Ik kijk terug op een leuke periode waar naast het werk meer dan genoeg leuke activiteiten hebben plaatsgevonden.”

‘Bij Emixa ben je onderdeel van een team’

Gevraagd naar hoe hij de cultuur ervaart bij het in digitale transformaties gespecialiseerde consultancycollectief, geeft Rutger aan. “Bij Emixa is er veel aandacht voor de collega’s, wat ik zelf erg prettig vind. Je bent onderdeel van een team waar iedereen van elkaar op de hoogte is waar ze mee bezig zijn en paraat staan om elkaar te helpen.”

Rutgers collega Jewan Kodde, sinds ruim anderhalf jaar aan boord bij Emixa, kan erover meepraten: “Ik zou de cultuur beschrijven als die van een platte organisatie waarin mensen geïnteresseerd zijn in elkaar”, geeft hij aan.

Het was eind november 2022 toen Jewan zich, vers uit de schoolbanken, als junior consultant aansloot bij het adviesbureau. Inmiddels is Jewan doorgegroeid naar zijn huidige rol als Consultant. Naar Emixa nam hij achtergrond in technology, operations management en supply chain management mee. “Tijdens mijn studie heb ik wel opdrachten bij bedrijven gedaan, maar dat is niet hetzelfde als daar werken.”

‘Ontdekken waar je energie van krijgt’

Het was dan ook vooral het afwisselende karakter van de consultancy – “in zowel de werkzaamheden/opdrachten alsook de plekken waar je komt en met wie je werkt” – dat hem aansprak. “Consultancy maakt het mogelijk om veel bedrijven te zien en te kijken wat er als organisatie en voor jou persoonlijk wel en niet werkt en waar je wel of geen energie van krijgt.”

De afgelopen tijd werkte hij aan het zogeheten BaanBrekend-project, waar Emixa als implementatiepartner het ERP-systeem van een serviceorganisatie verving. Jewan begon als PMO’er, waarbij hij diverse taken en activiteiten hielp coördineren. Hierna volgde de rol van werkgroep consultant en werkte hij samen met de klant de bedrijfsprocessen uit en hielp hij bij de voorbereidingen, trainingen en de uiteindelijke implementatie van het nieuwe systeem.

Dat hij nog altijd op ditzelfde project zit en vooralsnog geen andere bedrijven heeft leren kennen, vindt hij overigens helemaal niet erg. “Ik heb met een breed scala aan mensen samengewerkt, mensen met allerlei verschillende functies en werkzaamheden. Van al die interacties leer je heel veel. Daarnaast heb ik binnen hetzelfde project al meerde functies gehad en op meerdere locaties gewerkt, dus het is zeker heel divers.”

Net als Jewan blikt ook Rutger met veel plezier terug op de afwisselende projecten waar hij in teamverband een bijdrage heeft geleverd. “De samenwerking tussen collega’s en klantteams heb ik altijd als zeer positief ervaren, waarin iedereen zich maximaal inzette om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”

‘Bij Emixa krijg je volop ruimte voor ontwikkeling’

Wat Rutger bovendien zeer waardeert aan Emixa als werkgever, is de ruimte die het bureau werknemers biedt om zich professioneel en persoonlijk te kunnen ontwikkelen. Rutger: “Na mijn start heb ik mijn parttime master traject verder opgepakt. In deze periode heeft de organisatie mij de ruimte geboden om hier ook aandacht aan te kunnen besteden onder werktijd.”

“Bovendien zijn alle collega’s erg behulpzaam geweest in de verschillende trajecten waar ik intern onderzoek moest doen.”

En zijn ontwikkelkansen reikten zelfs nog verder. “Naast mijn masteropleiding heb ik ook nog leuke en relevante trainingen mogen volgen die mij hebben helpen groeien als persoon en professional”, vervolgt Rutger. “In het selecteren van de trainingen en cursussen is altijd gekeken naar mijn persoonlijke voorkeur en ontwikkeldoelen waardoor het mogelijk was om de trainingen daar ook op af te stemmen.”

Tot slot wijst Rutger op de uiteenlopende expertises, disciplines en kennisdomeinen die er binnen Emixa rondom het digitale transformatiewerkveld bestaan, en waarop de consultants zich bij Emixa verder kunnen ontwikkelen. “Als het gaat om professionele en persoonlijke ontwikkeling, kun je bij Emixa alle kanten op!”

‘Emixa biedt een uitgebreid opleidingstraject’

En vooral ook Jewan, die als junior aan boord kwam, weet uit eigen ervaring dat Emixa er een uitgebreid trainings- en ontwikkelingstraject voor (nieuwe) medewerkers op nahoudt. “Emixa biedt new hires een uitgebreid opleidingstraject aan, verdeeld langs vier pijlers: consulting skills, knowledge, personal leadership en commercial skills.”

“Hier worden we getraind in consultancyvaardigheden, ontwikkelen we diepgaande kennis in een bepaald vakgebied, werken we aan onze persoonlijke ontwikkeling en leren we over de commerciële aspecten van consultancy.”

Zelf volgde Jewan bijvoorbeeld de training ‘Out smart work'. “In deze training kregen we concrete handvatten aangereikt over hoe we ons werk en de werkdag kunnen structuren. Het was een heel nuttige en leuke training. Als je vanuit de studiebanken gaat werken is ‘hoe je je werk inricht’ en ‘dingen oppakt’ niet persé iets waar je vaak bij stil staat. Deze training heeft mij in staat gesteld om daar een mooie professionaliseringsslag in te maken.”

Emixa is begin dit jaar ontstaan uit de krachtenbundeling van zes digitale transformatiebureaus. Bij Emixa werken 530 professionals, waarvan zo’n 300+ consultants in Nederland en 200+ collega’s in het buitenland.