Berenschot sluit samenwerking met Japanse Layers Consulting

31 mei 2024 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Berenschot is per 1 mei een samenwerking aangegaan met Layers Consulting, een grote branchegenoot uit Japan.

Doel van de samenwerking is om samen op te trekken op het gebied van dienstverlening aan multinationals in Japan en Nederland. Zo zal Layers Consulting consultancyopdrachten van bestaande Japanse klanten met vestigingen in het buitenland delen met Berenschot. Het gaat vooral om opdrachten binnen Nederland en de rest van Europa.

Omgekeerd zal Berenschot Nederlandse multinationals actief in de Japanse markt verbinden met Layers Consulting.

Berenschot sluit samenwerking met Japanse Layers Consulting

Bij Berenschot werken meer dan 450 medewerkers, verspreid over kantoren in Utrecht en Brussel. Layers Consulting opereert vanuit de Japanse hoofdstad Tokio en is met ruim 500 medewerkers net iets groter. Beide adviesbureaus behoren tot de leidende spelers in hun land en richten zich op strategische en organisatorische adviesdiensten.

Annet de Lange van Berenschot laat weten dat het initiatief voor de samenwerking vanuit Japan kwam. “Layers Consulting was actief op zoek naar een relevante sparrings- en samenwerkingspartner in Europa om de eigen multinationals beter van dienst te kunnen zijn. Vanwege de onderlinge raakvlakken nodigden ze ons uit om nader kennis te maken.”

Voor Berenschot betekent de samenwerking dat het bestaande klanten in de private sector beter kan bedienen in de Aziatische markt, en dat het zijn portefeuille mogelijk kan uitbreiden met nieuwe klanten.

“Daarnaast kunnen we samen kennis over zakendoen in Nederland en Japan met elkaar uitwisselen”, aldus De Lange. “Beide bureaus hebben dezelfde drive om de kwaliteit van het consultancywerk door te ontwikkelen.”