AllChiefs breidt ESG-adviesdiensten verder uit

24 mei 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AllChiefs heeft zijn trackrecord in ESG-advisering het afgelopen jaar snel weten uit te breiden. Daarbij bouwt het adviesbureau voort op zijn duurzame ambities en zijn B Corp-status.

Bij in de EU gevestigde organisaties wint ESG (enviromental, social en governance) snel aan urgentie, waardoor ESG-thema’s steeds vaker binnen de bedrijfsstrategieën geïntegreerd worden. Sinds de oprichting in ons land werkt adviesbureau AllChiefs aan zijn missie om klanten te helpen bij het opbouwen van toekomstbestendige en duurzame organisaties.

“Dat is precies wat we in de afgelopen vijf jaar hebben gedaan, en dan vooral op het gebied van duurzame logistiek, mensen & organisatie en data”, vertelt partner Jeanette Bisschop. “We hebben ESG altijd centraal gesteld in wat we doen en zorgen ervoor dat onze klanten de juiste balans vinden tussen people, planet en profit.”

AllChiefs breidt ESG-adviesdiensten verder uit

Die benadering lijkt uitstekend aan te slaan in de markt, want AllChiefs is gegroeid van een startup naar een consultancy met 42 medewerkers en een sterke reputatie in de branche.

Nu duurzaamheidskwesties steeds vaker op de agenda van bestuurders komen te staan, zoeken organisaties ook in toenemende mate naar strategische ondersteuning om deze nieuwe ESG-uitdagingen effectief aan te pakken. “Door gebruik te maken van onze diepgaande expertise op dit gebied en onze intrinsieke doelstelling om van de wereld een betere plek te maken, is AllChiefs goed gepositioneerd om deze ondersteuning te bieden – zoals blijkt uit onze B-Corp-status.”

Bisschop noemt een groot Nederlands bedrijf in de energiesector als voorbeeld: dit bedrijf werkte samen met AllChiefs om tastbare resultaten te behalen op het gebied van ESG-initiatieven. Het adviesbureau heeft ook bedrijven in de logistiek, financiële dienstverlening en de retail geholpen met vergelijkbare projecten.

AllChiefs werkt daarbij vanuit de overtuiging dat betekenisvolle verandering vraagt om concrete strategieën op basis van datagedreven inzichten en best practices in de sector.

“Met behulp van een divers team van experts op verschillende disciplines, geven we onze klanten de tools en kennis die nodig zijn om in een snel veranderend zakelijk landschap succesvol te kunnen zijn. We geloven dat de implementatie van ESG zowel middels top-down- als bottom-up-benaderingen dient plaats te vinden, zodat verandering echt in de organisatie verankerd wordt”, geeft Bisschop aan.

Bovendien zorgt Allchiefs ervoor dat duurzaamheid op dusdanige wijze bij klanten wordt geïntegreerd, dat zij zich niet alleen richten op het beperken van mogelijke risico’s, maar vooral ook kansen voor langetermijngroei kunnen ontsluiten. “Duurzaamheid vereist een holistische benadering, waarbij de onderlinge samenhang van alle elementen aandacht moet krijgen.”

“Het erkennen van ESG als een hoeksteen van de strategie en cultuur van een bedrijf draait niet om het afvinken van vakjes, maar biedt een uitgelezen kans om langetermijnwaarde te creëren”, besluit Bisschop.