AllChiefs is B Corp: ‘Duurzame impact zit verweven in ons DNA’

17 februari 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

AllChiefs heeft een B Corp-certificering in de wacht gesleept. Daarmee krijgt het adviesbureau uit Rotterdam erkenning voor de duurzame impact die het al jaren weet te realiseren voor zijn opdrachtgevers en de maatschappij.

“Toetreding tot het netwerk van B Corporations is een bevestiging van onze missie: organisaties transformeren naar een duurzame toekomst. We zijn trots, maar nog lang niet klaar. We blijven werken aan het vergroten van onze impact op mens, milieu en maatschappij”, aldus Bonne Goedhart van AllChiefs.

Jezelf B-Corp mogen noemen betekent voor bedrijven een eervolle aangelegenheid. Immers, wereldwijd (in meer dan 70 landen) bestaan maar enkele duizenden gecertificeerde B Corporations (B Corps). Dit zijn organisaties die de voorkeur geven aan ‘people, planet en society’ boven elementen als bijvoorbeeld de winstgevendheid.

AllChiefs is B Corp: 'Duurzame impact zit verweven in ons DNA'

B-Corps voldoen aan hoge standaarden als het gaat om hun sociale en milieuprestaties, openbare transparantie en hun juridische aansprakelijkheid om winst en ‘purpose’ in evenwicht te brengen.

‘Duurzame impact zit verweven in ons DNA’

Dat AllChiefs de B-Corp certificering heeft gekregen komt niet geheel als een verrassing. Duurzame impact maken zit namelijk al sinds de oprichting, zo’n vijf jaar geleden, in het DNA van het inmiddels 40-koppige consultancykantoor.

AllChiefs helpt opdrachtgevers bij hun bedrijfstransformaties, vanuit vier expertisegebieden: People & Organisation, Sustainable Logistics, Digital Experience en Data. “Dit zijn zeker geen losse silo’s”, vertelt Bonne.

“Onze kracht zit op het snijvlak waar deze expertises elkaar ontmoeten. Wij zorgen voor verbinding tussen mensen, organisaties en de wereld waarin zij opereren. Vanuit al onze expertises helpen we met veranderingen en oplossingen waarmee een bedrijf sterker vooruitgaat voor de lange termijn.”

Met 40 chiefs kent het team van AllChiefs bovendien een gemêleerde groep professionals. Bonne: “Onze kracht zit hem erin dat we hierin wél allemaal onze eigen stijl meebrengen. Door onze stijlen te bundelen, leren we van elkaar en stimuleren we elkaar om verder te groeien en zo de meeste impact te leveren op onderwerpen die we echt belangrijk vinden.”

Duurzaam: van strategie tot executie

AllChiefs zet bij deze onderwerpen duurzaamheid voorop. Zo biedt AllChiefs onder meer diensten gericht op duurzame inkoop, het doorvoeren van duurzaamheidsscans en het ontwikkelen van duurzame logistieke strategieën en roadmaps. Ook in andere afdelingen van een bedrijf ondersteunen ze bij veranderingen die nodig zijn voor een organisatie om toekomstbestendig te worden, waarbij impact voor de lange termijn wordt gecreëerd.

“Wij helpen bedrijven van strategie tot executie!”, benadrukt Bonne. “En dat doen we samen met de klant, in iedere laag van de organisatie. Wij werken graag met onze klanten, niet voor hen.”

Mensen vormen de sleutel

Daarmee stipt Bonne meteen ook een van de andere, belangrijke pijlers van AllChiefs aan: het menselijke kapitaal. Duurzame impact maken bij klanten en de maatschappij kan namelijk alleen wanneer in de bedrijfstransities van organisaties voldoende aandacht is voor de zachte kant van verandering.

Bij AllChiefs weten ze dat maar al te goed. “Wij geloven dat mensen de drijvende kracht zijn achter het succes van ieder bedrijf en dat we daarmee allemaal bij kunnen dragen aan een betere wereld. Daarom zijn wij er als adviesbureau om bedrijven te helpen future proof te worden”, legt Bonne uit.

“Bij AllChiefs zorgen we voor verbinding tussen mensen, organisaties en de wereld waarin zij opereren. We zorgen voor duurzame oplossingen die geïntegreerd zijn in én omarmd worden door de gehele organisatie.”

Daarbij neemt AllChiefs in zijn opdrachten de klant volledig mee in hun adviezen en de implementatie, zodat deze zelf ownership krijgt over de veranderingen die doorgevoerd worden. “Daarmee maken we onszelf overbodig, zodat het bedrijf ook na onze samenwerking op eigen kracht succesvol verder kan”, legt Bonne uit.

Practice what you preach

Klanten helpen met hun duurzame ambities en het verankeren van duurzame manieren van werken is echter maar één kant van de medaille. Want hoe zorgt AllChiefs er eigenlijk zelf voor dat de eigen interne operaties duurzaam verlopen?

“Ook zelf streven we naar een bedrijfsvoering die past bij de huidige en toekomstige maatschappij”, geeft Bonne aan. “We streven naar een duurzaam leven zowel in werk als privé. Daarom geven we individuele verantwoordelijkheid, ruimte en autonomie, hebben we veel aandacht voor het vinden van een goede balans, voor duurzame reisbewegingen, eerlijke beloningen en zorgen we voor een prettige, veilige en sociale werkomgeving.”

“Hiermee zijn we allemaal onderdeel van één team. ‘Consultancy with a heartbeat’ staat niet voor niets in ons logo. We werken samen, en dat is in onze hele business te voelen, zowel op ons eigen kantoor als bij de klant. En samen creëren we blijvende en duurzame impact.”

“Wij bewijzen dat consultancy ook groen kan. Wij creëren gezonde organisaties, met gelukkige medewerkers, die op basis van data de juiste beslissingen maken en bijdragen aan een duurzame toekomst”, besluit Bonne.