B Corp én snelste groeier: AllChiefs laat zien dat het kan

20 november 2023 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met het binnenhalen van de B Corp-certificering begon 2023 al goed voor AllChiefs. En nu het jaar langzaam op zijn einde loopt, bewijst het Rotterdamse bureau ook nog eens dat bijdragen aan een betere wereld heel goed samen kan gaan met snelle groei: het bureau mag zich dit jaar een FD Gazelle noemen. We spraken over de mooie mijlpaal met chief operating officer Sanne Posthumus.

Een ‘consultancy with a heartbeat’ – dat is hoe AllChiefs zichzelf omschrijft. Het staat voor het geloof van het bureau dat mensen de sleutel tot succes zijn van iedere organisatie en uiteindelijk een betere wereld.

Hieraan wil AllChiefs een bijdrage leveren door mee te bouwen aan duurzame en toekomstbestendige organisaties – organisaties met de juiste balans tussen mens, planeet en resultaat.

'B Corp én snelste groeier: AllChiefs laat zien dat het kan'

Uiteraard moet je als adviesbureau daarin zelf het goede voorbeeld geven. Dat onderstreepte AllChiefs begin dit jaar met het binnenhalen van het B Corp-certificaat, een keurmerk voor organisaties die zich aantoonbaar inzetten voor een wereldeconomie die in dienst staat van alle mensen, gemeenschappen en de planeet.

“Toetreding tot het netwerk van B Corporations is een bevestiging van onze missie: organisaties transformeren naar een duurzame toekomst. We zijn trots, maar nog lang niet klaar. We blijven werken aan het vergroten van onze impact op mens, milieu en maatschappij”, zei co-lead Bonne Goedhart destijds.

Groeien om impact te maken

Als je je impact wil vergroten, helpt het natuurlijk als je zelf ook groter wordt. En ook daarmee zit het bij AllChiefs goed, kunnen we concluderen nu het bureau door het Financieele Dagblad is uitgeroepen tot FD Gazelle 2023.

Om in aanmerking te komen voor de titel moet je als bedrijf drie jaar op rij met minimaal 20% zijn gegroeid in je omzet. Deze groei moet bovendien zonder externe financiering zijn gerealiseerd. Ook moet je financieel gezond zijn en meer dan een kwart miljoen omzet boeken.

Het betreft de eerste notering voor het in 2018 opgerichte AllChiefs, en uiteraard zijn ze maar wat trots op deze nieuwe erkenning. “Fantastisch om tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland te behoren”, laat chief operating officer Sanne Posthumus weten. “We hebben dit mooie succes te danken aan de inzet van het hele AllChiefs-team en het vertrouwen van onze klanten!”

Connectie

Van AllChiefs’ drie praktijken – People & Organization, Sustainable Logistics en Digital & Data – is People & Organization het grootst, vertelt Posthumus. Veel van de groei zit momenteel echter in de Sustainable Logistics-practice.

“Het is mooi om juist hier nu zo’n sterke stijging in de vraag te zien”, aldus Posthumus. “Er is ontzettend veel milieuwinst te behalen in het verduurzamen van de logistiek, maar dit bleef tot op heden vaak nog een ondergeschoven kindje. We helpen uiteraard graag om hier het tij te keren.”

Lees ook: ‘In it together’: Inge Tanke helpt organisaties met het verduurzamen van hun logistiek.

Ook in de Digital & Data-praktijk heeft AllChiefs de ambitie om verder te groeien, maar Posthumus benadrukt bovenal de kruisbestuiving tussen de drie praktijken. “De kracht bij AllChiefs zit hem in ervaring en expertise op deze diverse gebieden en juist ook op het raakvlak tussen de verschillende practices. Dus waar bijvoorbeeld People en Sustainable Logistics elkaar raken: ESG is hier een goed voorbeeld van.”

“We hebben dit mooie succes te danken aan de inzet van het hele AllChiefs-team en het vertrouwen van onze klanten!”

Dit is volgens Posthumus ook meteen een belangrijk deel van het geheim achter het succes van het bureau: het verbinden van expertises, mensen en organisaties. “AllChiefs staat voor connectie. We doen opdrachten in co-creatie met onze klanten, waardoor de veranderbereidheid binnen bedrijven hoog is en de impact voor de lange termijn is.”

Groots denken

Aan ambities voorlopig geen gebrek, bij het inmiddels 44-koppige AllChiefs. “We willen doorgroeien in het leiden van duurzame transformaties bij onze klanten”, zegt Posthumus.

Daarbij zal de focus het komende jaar voor een belangrijk deel liggen op het uitbreiden van de ESG-propositie. “ESG is een onderwerp waar elk bedrijf op dit moment mee bezig is, maar vele worstelen om er een goed programma voor op te zetten”, schetst ze de uitdaging waar AllChiefs opdrachtgevers bij wil helpen.

De crux, zo legt ze uit, zit grotendeels in de uitvoering. “Natuurlijk is een goede strategie belangrijk, maar wat je als organisatie onderscheidend maakt is de executie van je gekozen strategie. Naast dat dit een thema is dat bij onze klanten speelt, is dit een onderwerp waar al onze practices en expertises elkaar ontmoeten én wat ons als gecertificeerd B Corp nauw aan het hart ligt.”

Kortom, ook hier komt alles weer samen – de connectie waar AllChiefs zo graag op inzet. En dat het jonge bureau daarbij al groots durft te denken, blijkt wanneer Posthumus ons terloops nog even mededeelt dat AllChiefs inmiddels ook al in het buitenland actief is.

“We hebben per 1 november een vestiging geopend in Zweden, waardoor we toegang krijgen tot de Nordics. Daarnaast zijn we voornemens in 2024 nog een vestiging te openen in Europa en/of Noord-Amerika, gezien de internationale klanten die we in onze portefeuille hebben. Erg spannend, maar we hebben er vertrouwen in!”