Kloepfel en Procurement Services worden onderdeel van AB&C Groep

06 mei 2024 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Zakelijk dienstverlener AB&C Groep heeft zijn inkoopdienstverlening versterkt met branchegenoten Kloepfel en Procurement Services.

Met de komst van de 25 medewerkers van de twee inkoopbureaus groeit AB&C Groep naar rond de 650 professionals. Het merendeel van de collega’s binnen AB&C Groep is werkzaam binnen het inkoopdomein, verspreid over de labels AevesBenefit, Het NIC, proQure en Procumulator.

Kloepfel en Procurement Services zullen de krachten bundelen met proQure en Procumulator. Samen hebben de vier partijen 70 professionals.

Kloepfel en Procurement Services worden onderdeel van AB&C Groep

Kloepfel en Procurement Services waren beide reeds onderdeel van EPSA, ook het moederbedrijf van AB&C Groep. Claire Leussink-Nies, CEO van AB&C Groep, zegt dat de overheveling naar de Nederlandse divisie (EPSA is een internationaal bedrijf met medewerkers in meer dan 30 landen) een logische stap is aangezien de bedrijven complementair zijn op het gebied van opdrachtgevers, expertise en proposities.

“Mooi om te zien hoe we onze positie in de inkoopdienstverlening verder kunnen verstevigen met kwalitatief hoogwaardige dienstverleners en specialisten. Deze nieuwe combinatie gaat ons nog meer in staat stellen goede resultaten te boeken voor onze opdrachtgevers”, aldus Leussink-Nies, die toevoegt dat de twee firma’s ook “een waardevolle toevoeging” zijn voor de inkooptransformatiepraktijk van AevesBenefit.

Procurement Services richt zich net als proQure en Procumulator op ‘non product related’ (NPR)-inkoop zoals ICT, logistiek, human resources, finance, techniek, marketing, facilities en energie. Kloepfel richt zich op de inkoop van ‘direct material’ zoals staal, kunststoffen, halffabricaten en andere bill of material (BOM)-onderdelen voor de industrie.

Robin van Zijtveld, algemeen directeur van de combinatie van de vier bedrijven, laat weten: “We verbreden en verdiepen hiermee ons dienstenportfolio naar onze opdrachtgevers en bieden interessante ontwikkelperspectieven voor onze medewerkers. Ik heb veel vertrouwen in deze nieuwe combinatie die ons een unieke propositie in de markt geeft en zie ernaar uit leiding te geven aan deze enthousiaste en ondernemende groep van inkoopprofessionals.”

De andere labels binnen AB&C Groep zijn Boer & Croon (managementadvies), Aeves Interim Management (interim), NewDawn (robotics), YESS en Vanderkruijs (executive search).