B&C en Projactive lanceren Communicatie Assessment

04 september 2011 Consultancy.nl

Boer & Croon heeft in samenwerking met Projactive eind augustus het ‘Communicatie Assessment’ gelanceerd. Het Communicatie Assessment is er op gericht om in één dag een objectief en compleet beeld te krijgen van de persoonlijkheid, de competenties en de vakinhoudelijke kennis van de communicatieprofessional. Ook geeft het assessment inzicht in de ontwikkelingsmogelijkheden, specifiek op die aspecten die bepalend zijn voor een communicatiefunctie. Aan de hand van het Communicatie Assessment kan bovendien de potentie van een hele communicatieafdeling in kaart worden gebracht. 

Het Communicatie Assessment kan door opdrachtgevers voor verschillende doeleinden worden ingezet: selectie van nieuwe communicatiemedewerkers, potentieelmeting voor een nieuwe carrièrestap of inventarisatie van ontwikkelingsmogelijkheden. Het assessment kan op maat worden gemaakt voor communicatieprofessionals op ieder niveau. 

De consultants van Projactive brengen de persoonlijke competenties, motivatie en intellectuele capaciteiten in kaart. De reputatie- en communicatie consultants van Boer & Croon verzorgen de vakinhoudelijke toetsing. 

Jan Marijne, directeur bij Projactive: “Inzicht in het menselijk kapitaal van een communicatieafdeling is een belangrijke voorwaarde om tot optimale resultaten te komen. Met onze maatwerk benadering toetsen we precies die competenties die relevant zijn voor de specifieke communicatiefunctie in een specifieke organisatie.” 

“Veel organisaties worstelen met de vraag hoe ze de impact van communicatie kunnen vergroten. Budgetten zijn gekrompen maar verwachtingen zijn onverminderd hoog. Met het Communicatie Assessment krijgt een organisatie inzicht in het potentieel van een hele afdeling maar ook in het potentieel van individuen. Dat biedt een uitstekende basis voor de professionalisering van communicatieafdelingen”, zegt Frank Körver, associate partner bij Boer & Croon.  

Nieuws

Meer nieuws over