Ed Harbach wereldwijde topman BearingPoint Consulting

04 december 2007 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Chief Operating Officer (COO) Ed Harbach (53) is benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer (CEO) van BearingPoint. Hij volgt Harry L. You (48) op, die het bedrijf heeft verlaten om nieuwe uitdagingen aan te gaan. You, voorheen ook Chief Financial Officer bij Oracle, was niet bereikbaar voor commentaar. De aankondiging werd gedaan tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers van het bedrijf.

Ed Harbach is slechts voor korte tijd COO geweest – hij werd namelijk in januari dit jaar aangesteld. Voorheen werkte hij als managing partner en lid van het bestuursteam bij Accenture. BearingPoint heeft geen mededelingen gedaan over zijn opvolging als COO.

Tijdens de bijeenkomst meldde het adviesbureau een nettoverlies van $68 miljoen in Q3. In dezelfde periode vorig jaar leidde het bedrijf een nettoverlies van $29.6 miljoen. De omzet steeg wel met 2.2% van $843.2 miljoen naar $861.9 miljoen. Omdat het verlies groter was dan analisten hadden verwacht, daalde de prijs van een BearingPoint-aandeel op de NYSE gisteren met ongeveer 19% naar $2.94.

BearingPoint is ontstaan uit de splitsing van KPMG Consulting in 2001 van accountancyfirma KPMG. Het adviesbureau veranderde zijn naam naar BearingPoint in 2002.