Alvarez & Marsal betreedt HR consulting markt

08 januari 2013 Consultancy.nl

Financial advisory adviesbureau Alvarez & Marsal (A&M) heeft besloten om de HR-consultingmarkt te betreden. In de Verenigde Staten heeft A&M onlangs de “Executive Benefits Consulting”-divisie opgestart, een servicelijn die klanten adviseert bij executive compensation, benefit programs en performance management. Door deze zet zal A&M concurreren met generalisten als de Big Four en HR-specialisten zoals Aon Hewitt, Hay Group, Mercer en Towers Watson.

Sinds zijn oprichting in 2002 heeft Alvarez & Marsal zich voornamelijk gericht op herstructurerings-diensten. Het adviesbureau kreeg wereldwijde bekendheid op het gebied van herstructurering door de grote rol die het speelde in het faillissement van Lehman Brothers, waarmee A&M meer een half miljard verdiende. Gedreven door zijn exponentiële groei – van 75 werknemers in 2002 naar circa 1,800 consultants nu – is A&M in de afgelopen jaren ook actief geworden in het financial advisory-segment. Zo heeft het adviesbureau al een track record opgebouwd in onder andere corporate finance, fusies en overnames en forensics. 

Vanuit New York internationale uitbreiding
Executive Benefits Consulting zal gevestigd worden in New York. Albert Schiff, de voormalige CEO van het Amerikaanse bedrijf NYLEX Benefits, is benoemd tot Managing Director. Daarnaast zijn circa tien consultants ingehuurd om het HR-departement een kick-start te geven. Een woordvoerder van A&M heeft bevestigd dat de initiële focus van de divisie zal liggen op de Verenigde Staten, hoewel het bedrijf actief naar mogelijkheden zoekt om zijn HR-consultingdiensten wereldwijd uit te breiden.

“Executive compensation is een sleutelkwestie voor investeerders en reguleerders”, zei Bryan Marsal, die sinds maart van dit jaar co-CEO is van A&M. “Tegelijkertijd moeten bedrijven zich ervan verzekeren dat ze leiderschapstalent kunnen rekruteren en vasthouden, en dat ze het management kunnen aanmoedigen om bepaalde doelen te bereiken. Onze nieuwe servicelijn Executive Benefits Consulting zal klanten helpen bij deze twee trade-offs.”

Nieuws

Meer nieuws over