Digitaliseringsexpert John Septer sluit zich aan bij Anderson MacGyver

15 april 2024 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Anderson MacGyver heeft zich versterkt met John Septer. De nieuwe Senior Managing Consultant brengt meer dan 25 jaar ervaring in digitale transformatie mee naar het bureau.

Septer is consultant in hart en nieren. Al sinds het prille begin van zijn adviesloopbaan helpt hij organisaties zich aan te passen aan het voortdurend veranderende digitale tijdperk. Hij is gespecialiseerd in thema’s als digitale transformatie, digitale strategie en informatiemanagement.

Zijn eerste stappen in het vak zette Septer in 1997 bij Capgemini, waar hij in totaal meer dan zestien jaar actief was. Vervolgens werkte hij voor Incentro, BearingPoint en Eraneos (voorheen Quint), vanuit waar hij nu de overstap heeft gemaakt naar Anderson MacGyver.

Digitaliseringsexpert John Septer sluit zich aan bij Anderson MacGyver

John Septer brengt meer dan 25 jaar ervaring naar Anderson MacGyver.

“Consultancy is een prachtig en zeer veelzijdig vak”, verklaart Septer zijn toewijding aan de adviesbranche. “Het vraagt veel verschillende competenties, aan zowel de harde als zachte kant, die door de jaren heen ontwikkeld worden.”

“Daarnaast biedt het vak de mogelijkheid om continu in andere omgevingen te acteren. Dit maakt het zeer dynamisch, aantrekkelijk en uitdagend. Tot slot werk je in de consultancy altijd met mensen, zowel binnen je eigen team als bij de klant. Dat creëert een omgeving waarin je continu aan het leren bent, op professioneel én persoonlijk vlak.”

Waarde vanuit kennis

Zijn lange adviesloopbaan zet Septer nu voort bij AndersonMacGyver, een toonaangevende specialist op het gebied van digitale transformatie.

“Ik kende Anderson MacGyver al een tijdje via mijn netwerk”, vertelt Septer. “Ik heb het altijd een interessante partij gevonden, omdat ze puur vanuit kennis en kennisontwikkeling waarde willen brengen naar organisaties. Dit doet het bureau met eigen bewezen concepten, wat het in mijn optiek erg sterk maakt.”

Ook het team van Anderson MacGyver speelde een rol in zijn keuze. “Ik heb ze leren kennen als zeer ambitieus, open, toegankelijk en met oprechte aandacht voor elkaar.”

“Dit zie je ook terug in de filosofie dat er – naast ons werk voor klanten – continu aandacht is voor elkaar, voor kennisontwikkeling en voor groei. Zo komen we in het kader van ‘Slow Down & Connect’ elke vrijdag samen op kantoor om gezamenlijk te werken en met elkaar te verbinden op kantoor.”

Tot slot spraken Anderson MacGyvers internationale ambities Septer erg aan. “Het bureau zet mooie stappen om een positie te verwerven over de grens, onder meer met vestigingen in Düsseldorf en Zweden. Het internationale aspect heeft mij altijd getrokken in mijn werk als consultant.”

Digitale agenda

In zijn rol als Senior Managing Consultant is Septer naast zijn werk voor opdrachtgevers verantwoordelijk voor business development en sales. “Ik kijk vanuit dat perspectief naar kansen en uitdagingen in de markt en de doorvertaling vanuit Anderson MacGyver in waardeproposities, gebaseerd op onze concepten en intellectueel eigendom.”

“Denk aan de digitale agenda voor organisaties”, schetst hij, “waarbij er de juiste aandacht is voor de doorvertaling naar wat er nodig is op het gebied van mens, proces, technologie en organisatie om de transformatie tot leven te brengen.”

Inmiddels is hij volop aan de slag. “Samen met een team heb ik een IT sourcing framework ontwikkeld, waarin de concepten van Anderson MacGyver zijn toegepast. Dit framework is onderdeel van een groter geheel – de sourcingstrategie – en moet bijdragen aan eenduidige keuzes en onderbouwing van de oplossingen die nodig zijn voor vraagstukken vanuit de organisatie.”

Dit eerste project bevestigt meteen dat hij met zijn overstap naar Anderson MacGyver de juiste keuze heeft gemaakt, zo laat Septer weten. “Het heeft meteen alles in zich wat Anderson MacGyver uniek maakt: diepe inhoudelijke kennis, een sterke eigen visie en aanpak, en een gedreven team van vakexperts.”