AT Osborne begeleidt renovatie ASR hoofdkantoor

14 december 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Verzekeraar ASR gaat de komende drie jaar haar hoofdkantoor in Utrecht grootschalig renoveren. Doordat grote delen van het kantoor in gebruik zullen blijven, wordt het een van de meest complexe Nederlandse verbouwingen van de afgelopen jaren. Het projectmanagement van de verbouwing ligt in handen van AT Osborne.
 
Het ontwerp voor de transformatie van het in 1974 gebouwde kantoorpand is ontwikkeld door Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA). Aannemers van de verbouwing zijn Ballast Nedam en Kuijpers Centrale Projecten.

ASR Hoofdkantoor 

Complexe renovatie
De renovatie van het ASR kantoor wordt een complex en integraal project, doordat het pand wordt gerenoveerd terwijl grote delen ervan in gebruik blijven. Ook stelt verzekeraar ASR hoge eisen ten aanzien van de duurzaamheid van het pand. Het energieverbruik zal in het nieuwe pand ruim 30% minder zijn dan in de huidige situatie het geval is. Ook voldoet het kantoor na de renovatie aan de voorwaarden van Het Nieuwe Werken (HNW). Het hernieuwde kantoor telt dan 2.800 werkplekken voor 4.000 FTE. De bouwwerkzaamheden starten eind 2012. De oplevering is naar verwachting eind 2015.
 
AT Osborne verantwoordelijk voor projectmanagement
Gerhard Jacobs: "AT Osborne is vanaf het begin bij de renovatie van het ASR-kantoor betrokken. In opdracht van ASR werkten wij onder meer aan het opstellen van het programma van eisen en het inrichten en contracteren van de projectorganisatie. Daarnaast is door ons, in samenwerking met de opdrachtgever, de contracteringsstrategie bepaald en de aanbesteding begeleid. In het vervolgtraject voert AT Osborne samen met ASR het projectmanagement van deze grootste renovatie van een in gebruik blijvend kantoorgebouw ooit.”