Altran: Alan Richardson CEO Cambridge Consultants

29 augustus 2012 Consultancy.nl

Cambridge Consultants, een internationaal technologieadviesbureau onderdeel van Altran, heeft Alan Richardson (53) aangesteld als zijn nieuwe Chief Executive Officer. Richardson zal direct rapporteren aan Philippe Salle, Chief Executive Officer van Altran. Cambridge Consultants heeft circa 300 consultants, engineers en wetenschappers in dienst in zowel Cambridge UK als Cambridge USA.

Richardson kwam in februari 1984 bij Cambridge Consultants werken. Sinds 2007 is hij CEO-plaatsvervanger. Voordat hij in 2002 lid werd van de raad van bestuur als Chief Technology Officer, speelde Richardson een grote rol in het opbouwen van het bedrijf op de Engelse markt.

Alan Richardson - Cambridge Consultants

Cambridge Consultants
Cambridge Consultants werd in 1960 opgericht door twee alumni van de Universiteit van Cambridge. Na jaren van indrukwekkende groei werd het in 1972 gekocht door het Amerikaanse management- en strategie-adviesbureau Arthur D. Little. Dertig jaar later raakte Arthur D. Little in financiële problemen. Na mislukte overnamegesprekken met Monitor, Mercer en PA Consulting Group was het uiteindelijk Altran dat Arthur D. Little redde van de ondergang. Op 8 april 2002 financierde Altran Technologies de management buy-out van alle niet-Amerikaanse kantoren. Begin 2012 besloten de partners van Arthur D. Little om de adviesfirma terug te kopen van Altran. Cambridge Consultants bleef echter onderdeel van de Franse dienstverlener.

Nieuws

Meer nieuws over