Ervaren strategie-executiespecialist Thijs Venneman kiest voor Summiteers

16 november 2023 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Thijs Venneman heeft zich aangesloten bij Summiteers. Na verschillende interne adviesrollen koos hij vijf jaar geleden dan echt voor de consultancy, en met zijn overstap naar Summiteers omarmt hij het consultancyambacht nu definitief.

Adviseren loopt als een rode draad door de ruim twee decennia lange carrière van Thijs Venneman. “Eigenlijk heb ik in al mijn vorige rollen altijd de rol van consultant opgepakt”, vertelt hij. “Anderen helpen inhoudelijke vraagstukken te doorgronden en hierop actie ondernemen, dat is waar ik iedere dag fluitend voor naar m’n werk ga.”

“Dat begon al richting het einde van mijn studietijd bij Rabobank als junior consultant. Daarna heb ik me bekwaamd in het consultancyvak bij Deloitte, maar daar worstelde ik uiteindelijk toch met de piramidale manier van werken.”

Ervaren strategie-executiespecialist Thijs Venneman kiest voor Summiteers

Na zo’n vier jaar verruilde Thijs daarom het Big Four-kantoor voor een financiële toezichthouder. Bij de Autoriteit Financiële Markten was hij vier jaar strategie- en beleidsadviseur, waarna hij drie jaar coördinerend beleidsadviseur was bij het ministerie van Financiën.

“Ondanks een invloedrijke adviesrol dicht bij de minister, bleek het publieke keurslijf lastig om echt impact te maken”, blikt hij terug op die jaren. “Als ambtenaar ben je niet alleen met inhoudelijke dossiers bezig, maar draai je ook volop mee in het parlementaire proces van debatten en Kamervragen. Daarvoor was ik niet per se naar Den Haag gekomen.”

In 2018 koos Thijs daarom écht vol voor de consultancy. Hij sloot zich aan bij de financiële dienstverleningspraktijk van Turner, een gerenommeerd adviesbureau op het gebied van strategie-executie. “Daar heb ik aan vele uitdagende opdrachten mogen werken en heb zo mijn consultingervaring en netwerk flink uitgebouwd”, vertelt hij.

Horizon verbreden

Dit najaar besloot hij echter dat het tijd was voor een volgende stap. Dat hij zijn roeping in de consultancy heeft gevonden, blijkt wel uit zijn keuze voor Summiteers, waarmee Thijs zich opnieuw aansluit bij een specialist in strategie-executie.

“Na vijf mooie jaren bij Turner was het tijd om mijn vleugels uit te slaan en mijn horizon te verbreden”, geeft Thijs aan. “Bij Summiteers ga ik me richten op strategie-executie binnen alle industrieën en sectoren. Kortom: ik ga nóg meer klanten helpen met het definiëren en realiseren van hun visie, strategie en organisatievraagstukken.”

De persoon achter een vraagstuk

Thijs legt uit dat hij zijn eigen “visie en drive voor consultancy” helemaal herkende in het DNA van de Utrechtse boutique. “In de filosofie van Summiteers start strategie-executie bij het echt begrijpen en helpen van de persoon achter een vraagstuk. Pas als de klantrelatie centraal staat, kun je beginnen met helpen en impact maken op een organisatie. Vanuit daar kun je een inhoudelijk vraagstuk echt goed bij de kern vastpakken.”

Op dat gebied brengt Thijs ook waardevolle ervaring mee naar Summiteers. “Een mooie opdracht waaraan ik de afgelopen jaren heb gewerkt, was een organisatiebrede veranderopgave in de financiële sector”, vertelt hij. “De klant had een hoge strategische ambitie, maar tegelijkertijd ook belangrijke operationele uitdagingen.”

“Ik heb vanaf de start nadrukkelijk geïnvesteerd in goede klantrelaties bij deze opdrachtgever en vond het tof om te horen dat ik als consultant makkelijk de verbinding kon maken. Hierdoor was ik in staat om het vraagstuk echt goed te begrijpen en met mensgerichte interventies bij te sturen op de strategie-executie.”

Gedreven en bevlogen

Zijn ervaring en expertise in strategie-executie wil Thijs nu graag delen met zijn nieuwe collega’s. “Ik denk dat ik collega’s kan helpen vanuit een coachende rol op het gebied van effectief adviseren, relatiemanagement en professionele ontwikkeling. En binnen interne projecten ga ik meebouwen aan de organisatie en de commerciële groei van Summiteers.”

Al met al is Thijs dan ook vol enthousiasme gestart in zijn nieuwe rol. “Ik heb een ongelofelijk warm welkom gehad bij Summiteers en ervaar het team als enorm gedreven en bevlogen. Als amateurtriatleet en geboren Brabander voelde het ook op sportief en bourgondisch vlak gelijk goed. Ik heb heel veel zin om verder te bouwen aan dit team en aan Summiteers als organisatie. Ik kijk ernaar uit om vanuit dit basiskamp zoveel mogelijk klanten te helpen met het bereiken van hun top!”