KokxDeVoogd benoemt Guido Lafeber tot partner

13 november 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd heeft Guido Lafeber gepromoveerd tot partner. Hij wordt de vijfde partner van het adviesbureau voor de decentrale overheid.

Lafeber brengt twee decennia aan ervaring in de publieke sector mee naar zijn nieuwe partnerrol. Hij kent met name gemeenteland en samenwerkingsverbanden van binnen en buiten.

In verschillende rollen werkte Lafeber veelvuldig voor, in en aan (het veranderen van) gemeenschappelijke regelingen en het bevorderen van samenwerking tussen gemeenten, provincies en waterschappen.

KokxDeVoogd benoemt Guido Lafeber tot partner

Recentelijk droeg bij aan een herijking van verschillende recreatieschappen. Hij gaf een uitruil vorm, waardoor Utrecht met draagvlak van alle deelnemers veel sneller en zonder negatieve financiële consequenties voor zowel het schap als Utrecht uit recreatieschap Plassenschap Loosdrecht kon treden. Ook hielp hij andere recreatieschappen weer werkend en toekomstbestendig te krijgen.

Smeerolie met helikopterview

Lafeber maakt sinds het voorjaar van 2022 deel uit van KokxDeVoogd. Na een jaar promoveerde hij tot senior adviseur. Bij het bureau zette hij de missie voort waar hij al jaren mee bezig was: bijdragen aan het beter laten functioneren van de overheid.

“Ik ben een gedreven fixer, smeerolie met helikopterview”, zegt hij over zijn werkwijze. “Ik organiseer veranderingsprocessen waar we draagvlak organiseren voor de verbetering. Ik breng strategie, belangen van alle deelnemers en de praktijk samen om daadwerkelijke en werkende verbeteringen te realiseren.”

“Dat geeft mij energie, zeker als daarbij waarde toevoegen en creativiteit centraal staat. Samen maken we het nóg beter. Binnen KokxDeVoogd heb ik een team en een aanpak opgezet waarmee we bijvoorbeeld de wijzigingen in de Wet gemeenschappelijke regelingen heel gestructureerd en met draagvlak kunnen vormgeven.”

Hier blijft Lafeber zich voor inzetten als onderdeel van het vijfkoppige partnerteam van het in Utrecht gevestigde adviesbureau voor de decentrale overheid. De andere vier partners zijn Harm Borgers (managing partner), Victor Eiff, Maxim ter Hedde en Norbert de Blaay.

KokxDeVoogd werkt vanuit de kracht van multidisciplinaire samenwerking. Het bureau beschikt over expertise op het gebied van procesregie, management accounting, mens & organisatie, bestuurlijk-juridische strategie en informatiemanagement. Het focust zich vooral op vraagstukken binnen het sociaal domein, het fysiek domein, bestuur en organisatie en veiligheid en leefbaarheid.