Harm Borgers gestart als Partner bij KokxDeVoogd

18 oktober 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd heeft zijn team versterkt met een nieuwe, ervaren Partner: Harm Borgers. Hij maakt de overstap naar het organisatieadviesbureau vanuit AT Osborne, een branchegenoot die hij jarenlang heeft mogen leiden.

Harm Borgers is erg te spreken over zijn nieuwe werkomgeving: “Het is elke dag genieten: er is hier zoveel leuks en nuttigs te doen.” KokxDeVoogdeen boutique adviesbureau voor de overheid en maatschappelijke dienstverleners, is zeer verheugd over de komst van Borgers en over zijn toegevoegde waarde: “Zijn expertise richt zich vooral op het organiseren en begeleiden van besluitvormingsprocessen over nieuwe wetgeving en complexe beleidsopgaven. Hij helpt overheden bij het oplossen van strategische vraagstukken op het gebied van bestuur, organisatie en recht. Daarbij heeft hij een scherp oog voor bestuurlijke, politieke en juridische impact van beslissingen.”

Eerder was Borgers actief voor AT Osborneeen allround adviesbureau gericht op het bredere spectrum van ruimtelijke vraagstukken. In 2010 begon hij bij het kantoor als Senior adviseur, om het bureau al snel te mogen leiden als directeur. Daarvoor was hij als beleidscoördinator milieurecht voor vier jaar werkzaam bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Hier was hij onderdeel van het wetgevingsteam dat de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht heeft opgesteld. Daarnaast fungeerde hij tot half 2009 als programmaleider voor de kwaliteitsverbetering van de uitvoering van het omgevingsrecht. 

Harm Borgers gestart als Partner bij KokxDeVoogd

Alvorens hij bij het ministerie van VROM begon, werkte hij enkele jaren als advocaat bij het juridische kantoor AKD. De vier jaar daarvoor was hij werkzaam als juridisch medewerker bij de Provincie Gelderland en als programmamanager Milieurecht bij de Milieudienst Rijnmond.

Voorafgaande aan zijn professionele loopbaan studeerde hij af als Meester in de Rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Gedurende zijn daaropvolgende carrière, en in het kader van zijn PhD in de Rechtsgeleerdheid, werkte Borgers een aantal jaar aan een proefschrift. Borgers: “In 2012 ben ik gepromoveerd op het proefschrift ‘Duurzaam handelen: Een onderzoek naar een normatieve grondslag van het milieurecht’. Mijn belangrijkste conclusie: het bestuursrechtelijk milieurecht kan worden gebaseerd op de drijfveren van mensen en bedrijven want dat is de basis voor hun eigen verantwoordelijkheid. Het huidige milieurecht sluit onvoldoende aan op deze drijfveren en mede daarom is het milieurecht in crisis.”

KokxDeVoogd is zeer verheugd dat Borgers dergelijke hoog specialistische kennis in huis heeft: “Met deze kennis en ervaring past hij uitstekend in het team van ervaren adviseurs van KokxDeVoogd. Hij werkt dagelijks met overheden aan de implementatie van de Omgevingswet. Zijn kracht is het ontwikkelen van visie en het bedenken en realiseren van succesvolle interventies.” 

Begin dit jaar startte Arthur Cremers, voormalig gemeentesecretaris van de gemeente Hollands Kroon, bij KokxDeVoogd als adviseur.