MT1000: Turner #1 in strategieconsultancy en organisatieadvies

25 oktober 2023 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Turner is gekroond tot dé grote consultancywinnaar van de jaarlijkse MT1000-ranking. Het adviesbureau uit Leusden heeft ook meteen een unicum te pakken: nooit eerder wist een bureau de nummer één-plek te bemachtigen binnen zowel de categorie strategisch advies als organisatieadvies.

Voor het vierde jaar op rij is Turner Strategie = Executie (hierna: Turner) door beslissers verkozen tot het beste strategisch adviesbureau van ons land. Het adviesbureau nam in 2019 de koppositie over van Simon-Kucher (de winnaar van 2018) en heeft die sindsdien elke editie succesvol weten te verdedigen.

Het middelgrote bureau blijft in de lijst verschillende toonaangevende branchgenoten voor, waaronder de prestigieuze Amerikaanse strategiehuizen McKinsey & Company en Boston Consulting Group, de strategiepraktijken van de Big Four-kantoren en oer-Hollandse partijen zoals TwynstraGudde, Berenschot en Ecorys.

MT1000: Turner 1 in strategieconsultancy en organisatieadvies

Het MT1000-onderzoek van MT/Sprout brengt in kaart hoe tevreden zakelijke beslissers zijn met hun dienstverleners. Beslissers beoordelen hun dienstverleners met een Net Promotor Score en aan de hand van drie inhoudelijke aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering. Zo’n 14 van de 40+ categorieën waarin de prijs wordt toegekend hebben betrekking op adviesgerelateerde diensten.

Turner heeft zijn toppositie in de categorie strategisch advies te danken aan diverse hoge scores die het heeft ontvangen. Zo is het bureau door beslissers als beste beoordeeld op de gebieden klantgerichtheid en excellente uitvoering. Ook Turners Net Promoter Score – een score die meet in welke mate beslissers een firma aanbevelen – kwam als beste uit de bus.

De score van Turner in de categorie organisatieadvies was net zo indrukwekkend te noemen. Zo heeft het bureau de hoogste gemiddelde score gekregen voor excellente uitvoering. En ook in deze categorie behaalde het de hoogste Net Promoter Score van alle onderzochte bureaus. Vorig jaar stond Turner in deze lijst op nummer drie. De firma heeft House of Performance en nlmtd ingehaald, die wel beide hun top drie-posities hebben weten te behouden.

Martijn Babeliowsky, managing partner van Turner, laat in een reactie op de erkenning weten dat Turner “ontzettend trots” is op de verkregen feedback van klanten. “Het blijft een mooie bevestiging, met dit jaar zelfs nog hogere scores dan vorig jaar.”

De sleutel tot dit succes? “De hoge score voor klanttevredenheid beschouwen we niet als vanzelfsprekend, iedere dag zetten we ons in voor het behalen van het beste resultaat voor onze opdrachtgevers. Dat dit door onze opdrachtgevers op deze manier wordt onderstreept is een mooie bekroning en waardering.”

Strategie = Executie

Turner werd opgericht in 1993. Vandaag de dag is Turner Strategie = Executie een moderne hybride organisatie met circa 80 professionals. Zij ondersteunen opdrachtgevers bij de executie van verbeter-, vernieuwings- en innovatie-initiatieven. “Met impact voor alle belanghebbenden, waaronder de maatschappij”, zegt Babeliowsky.

Het bureau heeft hiertoe een succesvolle eigen aanpak ontwikkeld: Strategie = Executie, geïnspireerd op een raamwerk dat is ontwikkeld op basis van vier jaar onderzoek van Turner bestaande uit 60 deelnemende topbestuurders, 75 casestudies en 300 bronnen.

Het raamwerk staat aan de basis van het gelijknamige onderzoekspublicatie Strategie = Executie van Turner, dat een internationale bestseller is gebleken in diverse markten (met als kers op de taart de erkenning als managementboek van het jaar in de Verenigde Staten in 2021).