Promotie voor Anna Tersteeg en Matthias Blankesteijn bij KokxDeVoogd

12 oktober 2023 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KokxDeVoogd heeft per 1 oktober zowel Anna Tersteeg als Matthias Blankesteijn gepromoveerd naar de rol van Medior Adviseur.

Beide talenten zijn sinds 2021 aan boord bij het adviesbureau voor de publieke sector en hebben de afgelopen periode mogen werken aan diverse opdrachten voor gemeentelijke en provinciale organisaties.

Met hun promotie naar de rol van Medior Adviseur dragen Tersteeg en Blankesteijn nu meer verantwoordelijkheid, zowel in hun klantopdrachten als intern. Het in Utrecht gevestigde KokxDeVoogd telt rond de 20 partners en adviseurs.

Anna Tersteeg en Matthias Blankesteijn, KokxDeVoogd

Anna Tersteeg heeft een achtergrond in geschiedenis en politieke filosofie. Ze helpt gemeenten en provincies met het behapbaar maken van complexe vraagstukken op verschillende beleidsterreinen. “Als adviseur kom ik nooit met een vooruit bedacht plan, maar creëer ik samen met mijn opdrachtgever een uniek pad”, vertelt ze. “Ik zorg ervoor dat we in co-creatie met de organisatie het vraagstuk aanpakken en oplossen.”

Ook helpt ze haar opdrachtgevers met de menskant van het vraagstuk. “Ik kom niet vertellen hoe het moet, maar zorg dat de juiste informatie boven komt, de juiste mensen met elkaar in contact komen en we een gezamenlijk doel formuleren inclusief een plan voor de uitvoering waar mensen ook echt achter staan.”

Tersteeg reageert verheugd op haar promotie naar Medior Adviseur. “Het is zeer uitdagend (en leuk) om met mijn collega’s en opdrachtgevers te werken aan de strategische én menselijke kant van maatschappelijke opgaven bij de overheid. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij KokxDeVoogd.”

Matthias Blankesteijn is actief als bestuurskundig adviseur. Hij houdt zich vooral bezig met governance- en samenwerkingsvraagstukken binnen het openbaar bestuur. “Daarbij richt ik me specifiek op opgaven omtrent grip en regie op samenwerkingsverbanden”, legt hij uit.

Voorbeelden van opdrachten waar Blankesteijn zich mee bezighoudt zijn het ondersteunen van gemeenten in het evalueren en versterken van de eigen rol binnen samenwerkingsverbanden en het adviseren bij de doorontwikkeling van gemeenschappelijke regelingen. Ook helpt hij gemeenten met het implementeren van nieuwe wetgeving en biedt hij procesbegeleiding- en ondersteuning bij complexe dossiers.

Vanuit zijn expertise op het gebied van samenwerkingsvraagstukken is hij één van de auteurs van de Handreiking Privaatrechtelijke Samenwerking bij Decentrale Overheden.

“Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen twee jaar bij KokxDeVoogd. Ik heb heel veel zin om vanuit mijn nieuwe rol door te gaan met het beter laten functioneren van overheden en samenwerkingsverbanden om op die manier te bouwen aan de staat van morgen”, laat Blankesteijn weten in reactie op zijn promotie.