Accenture, BCG en KPMG partner van BestGraduates

07 november 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Accenture, Boston Consulting Group en KPMG hebben zich verbonden als partner van BestGraduates 2013. BestGraduates is een recruitment game voor afstuderende universitaire studenten. Via de game, die uit meerdere selectierondes bestaat, komen de studenten in contact met 12 topwerkgevers. De winnaar van de studentengame mag zich BestGraduate 2013 noemen.
 
Selectierondes tot de finale
Gedurende de game zijn er meerdere selectierondes en contactmomenten (in- en extern) met de werkgevers. De eerste twee rondes worden online afgerond: de online one-minute-test en de online capaciteitentest. Na het succesvol doorlopen van de eerste twee worden studenten uitgenodigd voor individuele gesprekken met de bedrijven. Deze vinden plaats tijdens de Nationale Carrièrebeurs op 15 en 16 maart 2013. Naar aanleiding van de individuele gesprekken bepaalt elk bedrijf afzonderlijk welke studenten doorgaan naar de inhousedagen ronde.

Tijdens de inhousedagen krijgen studenten de gelegenheid om een kijkje te nemen in de keuken van de deelnemende bedrijven. Ook ontmoeten ze de CEO van het bedrijf, waaronder Anja Montijn-Groenewoud (CEO Accenture Nederland), Huib Kurstjens (Managing Partner BCG Nederland) en Jurgen van Breukelen (bestuursvoorzitter van KPMG Nederland). De 12 beste kandidaten van de inhousedagen gaan door naar de BestGraduates 2013 finale, die in mei 2013 zal plaatsvinden.

BestGraduates 2013
 
Prijzen
De winnaar van BestGraduates 2013 krijgt naast de eer een hoofdprijs van €10.000. Maar niet alleen de uiteindelijke winnaar maakt kans op een prijs. Zo biedt elke aangesloten werkgever een prijs aan. Een overzicht van de prijzen van Accenture, Boston Consulting Group en KPMG:
- Accenture: deelname aan de 'Accenture Learning Journey', een unieke ontwikkelingskans
- Boston Consulting Group: een summer course aan de prestigieuze Harvard University in Amerika
- KPMG: een reis met een team van KPMG adviseurs om aan een lokale adviesopdracht te werken

Zie ook de berichten:
- Oud bestuurder van UniPartners Guy Alleleijn wint BestGraduates 2011 
- AT Kearney adviseur Mark Reijman in BestGraduates100