Bouf promoveert Daniëlle Kikken tot directielid

01 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bouf heeft Daniëlle Kikken benoemd tot directielid. Samen met de oprichter van het bedrijf, Loubna Boufrach, vormt ze de tweekoppige directie van het advieskantoor voor de zorgsector.

Het in Zeist gevestigde Bouf werd zes jaar geleden opgericht. De firma bestaat uit een groep juristen, politicologen en bestuurskundigen, die advies bieden aan instellingen en beroeps- en brancheorganisaties in de zorg.

Daniëlle Kikken sloot zich medio 2019 aan bij het bureau als senior adviseur. Ze adviseert en begeleidt (zorg)organisaties bij juridische vraagstukken, daarbij bogend op haar lange staat van dienst als bedrijfsjurist in het gezondheidsrecht. “Door mijn jarenlange ervaring in de sector ben ik goed op de hoogte van de complexe wet- en regelgeving.”

Bouf promoveert Daniëlle Kikken tot directielid

Na eerder tien jaar werkzaam te zijn geweest bij het ministerie van VWS, in de rol van (senior) beleidsadviseur, bracht Kikken vervolgens vijf jaar door bij Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, in de rol van Senior Juridisch Beleidsmedewerker. In de afgelopen tien jaar heeft ze een leidinggevende, juridische rol vervuld bij Zorgpartners Midden-Holland, hierna is ze jarenlang als zelfstandig adviseur actief geweest.

Het is voor Kikken haar tweede, grote promotie bij Bouf. Ze sloot zich aan bij de firma als senior adviseur, gericht op het adviseren en begeleiden van (zorg)organisaties bij juridische vraagstukken. Begin 2021 werd ze reeds benoemd tot partner, nu maakt ze de stap naar de boardroom.

Kikken richt zich op diverse portefeuilles: toezicht, techniek & innovatie, data, governance in de zorg en interne talentontwikkeling. Daarnaast blijft ze verantwoordelijk voor de juridische portefeuille en de aansturing van de juristen. Boufrach geeft vanuit haar bestuursrol leiding aan de commerciële portefeuille van het bureau.

“Met Danielle als nieuw directielid verstevigt Bouf haar fundament in het veranderende zorglandschap”, aldus Boufrach.

Kikken laat weten dat ze ervan overtuigd is dat het bedrijf unieke, multi-dimensionele dienstverlening aan zijn opdrachtgevers binnen de branche kan bieden. “We acteren op de terreinen wet- en regelgeving, lobby, belangenbehartiging en interne bestuursprocessen. Als organisatie gaan we de komende jaren nog meer focussen op een multi-dimensionele aanpak om de belangen van onze cliënten optimaal te bedienen.”